Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


«Ανέβζηγος Αροθυμία» από την «Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων»


Αυτό το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009 η ραδιοφωνική εκπομπή της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων», «Ανέβζηγος Αροθυμία» θα κάνει αφιέρωμα στην αγάπη. Φιλοξενούμενοι της Λένας Σαββίδου, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης ο οποίος θα μιλήσει για τους αγίους προστάτες της αγάπης και της συζυγίας και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νικομηδείας «οι Κιζδερβενιώτες», η οποία θα μας μιλήσει για τα έθιμα του γάμου στο Κιζδερβεντ της Μικράς Ασίας.

Εκτός από το αφιέρωμα στην αγάπη θα γίνουν αναφορές στο μύθο του Ορφέα και της Ευριδίκης, στα έθιμα της προξενίας στον Πόντο, στην ποντιακή διάλεκτο, ενώ «την ώρα της Λωξάνδρας» θα παρουσιαστεί μια μικρασιάτικη συνταγή και ένα παραδοσιακό παραμύθι από την Κερασούντα του Πόντου.

Η εκπομπή «Ανέβζηγος Αροθυμία» (Άσβεστη Νοσταλγία) η οποία μεταδίδεται από το Ράδιο πρωινός στους 105,3 κάθε Σάββατο 12:00 – 14:00 και από το διαδίκτυο στο www.proinosonline.gr πραγματεύεται θέματα που άπτονται του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης και ειδικότερα τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία, τη μουσική, τους χορούς, τους θρύλους και τις παραδόσεις των πολύπαθων αυτών περιοχών.


Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr