Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑΣ"

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα η επίσκεψη της ομάδας νέων των ενοριών Ilomantsi και Taipale από τη μακρινή Φιλανδία.

Η αποστολή, που αποτελούνταν από 30 περίπου νέους φιλανδικής καταγωγής, διέμεινε στους ξενώνες της Μονής στο Ροδοχώρι της Νάουσας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου. Στη σύντομη αυτή επίσκεψη τους, που αποτελούσε σταθμό μιας ευρύτερης επίσκεψης σε μνημεία της Βόρειας Ελλάδας, οι Φιλανδοί νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, καθώς και άλλων πτυχών της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Φιλανδοί επισκέπτες έχουν στενούς δεσμούς με τη Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, την οποία επισκέφτηκαν για πρώτη φορά το 2008 με τη συνοδεία του επισκόπου Joensu Αρσένιου και του ηγούμενου της ιστορικής μονής του Βάλαμο Σέργιου, η ιστορία της οποία ταιριάζει πολύ με αυτήν των μοναστηριών του Πόντου, καθώς υπήρξε και αυτή έρμαιο της επιθετικής μανίας αλλοεθνών με συνέπεια να ερημωθεί η παλιά ιστορική μονή και να ξαναχτιστεί σε νέα τοποθεσία στη Φιλανδία.


Οι πολιτισμικές αυτές ανταλλαγές θα έχουν συνέχεια, αφού προγραμματίζεται μια εκδρομή από το Δ.Σ. του Σωματείου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Νεολαίας Θεσσαλονίκης της
Π.Ο.Ε. στη Φιλανδία. Διοργανωτής και υπεύθυνος της αποστολής ήταν ο έλληνας ιερέας π. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, εφημέριος της ενορίας του Ilomantsi.





Σωματείο "Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα"
Ολύμπου 78
Τ.Κ. 54631
Θεσσαλονίκη
Τηλ. - Fax: 2310271522

Ιερά Μονή: Ροδοχώρι Νάουσας
Τ.Κ. 59200
Τηλ. 2332051167

www.peristereota.com
admin@peristereota.com