Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Περιβαλλοντική πρωτοβουλία από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

 
«Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος»

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας συμμετέχει δυναμικά και είναι παρούσα σε κάθε δράση που στοχεύει στην καλλιέργεια των αξιών του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα Νεολαίας του Συλλόγου μας συμμετείχε, για δεύτερη χρονιά, στο Πρόγραμμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

Έτσι και φέτος οι νέοι μας «Χάρισαν μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος».

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013, μέλη του Δ.Σ. συνόδεψαν με λεωφορείο, μια χαρούμενη ομάδα παιδιών από το τμήμα νεολαίας. Προορισμός το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, από όπου θα επιτηρούσαν τις πλαγιές του Ολύμπου για ενδεχόμενη φωτιά.

Τα παιδιά με διάθεση και ενθουσιασμό εναλλάχθηκαν στη βάρδια του παρατηρητηρίου, βίωσαν την σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς και, φυσικά χάρηκαν και τη θάλασσα!

Επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και έμαθαν ότι η προστασία και ο σεβασμός στο περιβάλλον έχει αντίστοιχη σχέση και αξία με την προστασία και το σεβασμό της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Ως Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Πιερίας έχουμε την πεποίθηση ότι οι σκοποί του Συλλόγου μας, που αφορούν στη διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, υπηρετούνται αποτελεσματικότερα από ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες.

Αυτό προσπαθούμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και στο μέλλον εμπλουτίζοντας τις δράσεις μας.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου 13
Κατερίνη
Τ.Κ 60100
Τηλ. 2351023941
www.enosipontionpierias.gr
info@enosipontionpierias.gr