Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου απέστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σχετικά με το υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στην επιστολή αναφέρει σχετικά: Σε συνέχεια του από 24 Νοεμβρίου Ψηφίσματος της Γενικής Συνελεύσεως της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του από 28 Νοεμβρίου 2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 8, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, και δεδομένου του γεγονότος ότι η Βουλή των Ελλήνων με το ομόφωνο ψήφισμα, της24ης Φεβρουαρίου 1994, ανακήρυξε την 19η Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος επανέρχεται και καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την παράλειψη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τις πρόνοιες του νέου «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου».

Η αποσιώπηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την καταπολέμηση μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας ενισχύει ακριβώς τον Κεμαλικό ρατσισμό που οδήγησε στην πρώτη μεγάλη Γενοκτονία του 20ου αιώνα.

Καλούμε τον Αξιότιμο κ. Υπουργό Δικαιοσύνης και όλους τους εντιμότατους κύριους Βουλευτές, έστω και την ύστατη στιγμή να διορθώσουν την παράλλειψη τους, άλλως να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο, δικαιώνοντας τις αδικοχαμένες ψυχές των προγόνων μας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντι μας για το συντελεσθέν έγκλημα σε βάρος της Εθνικής Ιστορικής Μνήμης.

Αξιότιμοι Κύριοι, αν καταφέρουν να μας αποκόψουν από τους ήρωες νεκρούς μας τότε είναι η ζωή που θα χαθεί στο σύνολο της. Μόνο όταν το νεκρό αρνείται να πεθαίνει, ακριβώς επειδή οι ζωντανοί το διαφυλάττουν με την θέληση τους, τότε οι μελλοντικές γενεές θα μας σεβαστούν διότι πράξαμε το καθήκον μας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης
Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης
Δικηγόρος
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Λ. Νίκης 1
Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 54624
Τηλ. 2310227822
Fax 2310227213
www.poe.org.gr
info@poe.org.gr