Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Με την ευχή της ολοκλήρωσης της στέγης του ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας έκοψε την βασιλόπιτά του

Με την ευχή της ολοκλήρωσης της στέγης του ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας έκοψε την βασιλόπιτά του

της Κούλας Πουλασιχίδου

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα “Splendor” της Πτολεμαΐδας ο τοπικός Ποντιακός Σύλλογος έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων, μελών και πολλών φίλων του.

Με ευχή την ολοκλήρωση του υπό κατασκευή κτιρίου, που θα αποτελέσει τη στέγη του συλλόγου, ο Πρόεδρος Γιώργος Ελευθεριάδης έκοψε την πίτα, ενώ προχώρησε και σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της χρονιάς που πέρασε τονίζοντας ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι εκτός από το Δήμο Εορδαίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που στηρίζουν τους πολιτιστικούς φορείς, θα πρέπει και η πολιτεία να συμβάλλει στην λειτουργία τους.

Συγχαίροντας τη Διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου για τη συμβολή τους στη διάσωση της ιστορίας και της παράδοσης, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ευχήθηκε με ενότητα και συλλογικότητα Δήμος, σύλλογοι και πολίτες, μέσα από το πνεύμα της συνεργασίας να εξασφαλισθεί η προοπτική και η ελπίδα για το μέλλον.

«Περισσότερες και πιο πετυχημένες εκδηλώσεις για το 2014 με τη στήριξη και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» ευχήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος.


Τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Π.Ο.Ε. (Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος) Επαμεινώνδα Φαχαντίδη μετέφερε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Σ. Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Νίκος Μωϋσίδης.

Αίσθηση προκάλεσε η ιδιαίτερη ευχή για «υγεία και ευλογία» της Αντιπροέδρου του συλλόγου Φωτεινής Αγγελίδου, όπως ακριβώς την έδιναν οι Σουρμενίτες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως κάθε χρόνο, η Διοίκηση βράβευσε τα παιδιά των μελών του συλλόγου, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Η όλη διοργάνωση διανθίστηκε με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από τη χορωδία του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Λαζαρίδη και τη συνοδεία ποντιακής λύρας.

Πηγή: Πτολεμαίος