Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εκδηλώσεις Ποντιακού Συλλόγου Μεσιανού

Εκδηλώσεις Ποντιακού Συλλόγου Μεσιανού
Εκδηλώσεις Ποντιακού Συλλόγου Μεσιανού

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και της πανηγύρεως του φερώνυμου Ιερού Ναού του Μεσιανού, ο Σύλλογος Ποντίων του χωριού διοργάνωσε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, το Σάββατο και την Κυριακή, 26 και 27 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού και πλήθος κόσμου βρέθηκε για να τιμήσει το διήμερο.

Νωρίτερα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος και την Κυριακή, τελέστηκε το Ευχέλαιο.

Ο Σύλλογος Ποντίων Μεσιανού οργάνωσε το πρωί μετά τη λειτουργία παραδοσιακό ποντιακό κέρασμα και τις δύο βραδιές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή γνωστών Πόντιων καλλιτεχνών και πολιτιστικών Συλλόγων, όπου παρεβρέθηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Εξοχής-Κατερίνης και του Συλλόγου Ποντίων Δυτικού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Θέμης Αγαθαγγελίδης είπε στον «Λόγο»: «Τις δύο αυτές βραδιές διοργανώσαμε τα 25α Πυρίχεια που συμπίπτουν κάθε χρόνο με την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος. Ο κόσμος που παραβρέθηκε ήταν πολύς και αυτό μας τιμά σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνουμε».