Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Όλα έτοιμα για την αποστολή ελπίδας - Ποδηλατώντας από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα

Όλα έτοιμα για την αποστολή ελπίδας - Ποδηλατώντας από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα
Όλα έτοιμα για την αποστολή ελπίδας - Ποδηλατώντας από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα

Οι τρεις ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν με τα ποδήλατά τους για το τάμα ελπίδας που είχαν υποσχεθεί στην Παναγία. Με ατέλειωτες ορθοπεταλιές, η διαδρομή από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο μέχρι την Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας θα γίνει πυρσός ελπίδας, αγάπης και ειρήνης που θα καίει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Το Livemedia, που στέκεται αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, συνάντησε στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης τους ποδηλάτες λίγο πριν την έναρξη του εγχειρήματος, η προετοιμασία του οποίου κράτησε πάνω από ένα χρόνο. 

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, την προσπάθεια θα υποστηρίζουν ποδηλάτες από διάφορες ποδηλατικές κοινότητες που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές, τον Παντελή Τζερτζεβέλη, τον Παναγιώτη Σωτηριάδη, τον Βασίλη Γιοσμά αλλά και τον Χρήστο Μπουκόρο που αναλαμβάνει το ρόλο της υποστήριξης με αυτοκίνητο.

Παράλληλα οι ποδηλάτες στους ενδιάμεσους σταθμούς θα προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη, τουριστική πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014 αλλά και σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η έναρξη του ταξιδιού θα γίνει στις 31 Ιουλίου από την Καστανιά με την ευλογία του ηγούμενου της Παναγίας Σουμελά, ενώ την επομένη, 1η Αυγούστου οι ποδηλάτες θα βρίσκονται το πρωί μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι η Καβάλα, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, τα Ύπσαλα, το Τεκίρνταγκ, η Κωνσταντινούπολη, το Ισμίτ, το Ερενλέρ, το Γενίτσαγα, η Αμάσια, η Σαμψούντα, η Φάτσα, το Ορντού, το Τρέμπολου και η Τραπεζούντα.

Πηγή: Livemedia