Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Με τις ευλογίες από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο ξεκίνησε ο ποδηλατικός μαραθώνιος

Με την ευλογία του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Ατματζίδη στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά ξεκίνησε ο μαραθώνιος των 1890 χλμ. για το τάμα ελπίδας που έκανε η ομάδα μας για όλους τους Έλληνες! Κάτω από καταρρακτώδη βροχή έγινε το προσκύνημα και δόθηκε η ευχή για καλά χιλιόμετρα μέσα στην καρδιά του Βερμίου Όρους. Η Καστανιά φόρεσε την καταπράσινη φορεσιά της και φιλοξένησε, έστω για λίγο τα στελέχη της παρέας που αποφάσισε να μεταφέρει με αγάπη και ταπεινότητα τις προσδοκίες των χιλιάδων Ελλήνων, που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Η πίστη... βουνά μετακινεί, όπως άλλωστε λέει ο λόγος του Θεού, πιστεύουμε πώς κάτι καλύτερο θα ξημερώσει για την χώρα μας, τους επόμενους μήνες. Πάντα μετά από την καταιγίδα έρχεται το ουράνιο τόξο της ανακούφισης που με μιας τα πάντα είναι διαφορετικά. Η ημέρα κύλησε με θέματα οργανωτικά που αφορούσαν την ορθή χρήση του εξοπλισμού, το φόρτωμα του αυτοκινήτου, τον τρόπο επικοινωνίας, αλλά και τον σκοπό του ταξιδιού που με τίποτε δεν πρέπει να χαθεί. Η ανάδειξη των ωραιότερων σημείων που θα συναντήσει η ομάδα στο διάβα της θα είναι το θέμα της κάθε μέρας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί ο αναγνώστης να παρακολουθεί το ταξίδι και να συμμετέχει σε όποια σημεία επιλέξει. Στις πόλεις διαμονής η ομάδα θα προσπαθήσει να δώσει το στίγμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας νεολαίας, που για το 2014 είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πρεσβευτές λοιπόν μιας πόλης που η αύρα και η ομορφιά της θα φτάσει μέχρι την πόλη της Τραπεζούντας, στην Μαύρη Θάλασσα, προσκαλώντας τον Τουρκικό λαό να την επισκεφθεί, και να απολαύσει τα Ιστορικά σημεία και την ομορφιά της που ανέκαθεν ένωνε τους δύο λαούς. Αύριο το πρωί η ομάδα κατηφορίζει στις 7.30 π.μ. από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου, και αφού διανύσει 110 χλμ. ακολουθώντας την πορεία της παλιάς Ε.Ο. Βεροίας – Θεσσαλονίκης θα τερματίσει ποδηλατώντας μετά από 4 ώρες στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ταξιδέψτε μαζί μας μέσα από την εικόνα και τις σελίδες του Livemedia.gr.

Για την ομάδα
Παντελής Τζερτζεβέλης

Πηγή: Livemedia