Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

"Οι Μωμόγεροι" συνεχίζουν τις παραστάσεις τους και φέτος στους Λειψούς

"Οι Μωμόγεροι" συνεχίζουν τις παραστάσεις τους και φέτος στους Λειψούς
"Οι Μωμόγεροι" συνεχίζουν τις παραστάσεις τους και φέτος στους Λειψούς

Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς "Οι Μωμόγεροι", σε συνέχεια των παραστάσεών του στο Δήμο Λειψών: «Λιμάνια...κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού», «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;», «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», «Η θάλασσα που μας ενώνει», «Ελλήνων...Οδύσσεια», «Από την Άλωση της Πόλης... στην Άλωση του Ελληνισμού» θα παρουσιάσει φέτος τη μουσικοχορευτική παράσταση «Οι Γερμανοί μας κυνηγούν...1914-2014» την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, 9.00 μ.μ.

Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή στην πορεία των Γερμανών σε μέρη όπου έζησαν και ζουν Έλληνες και στις διαχρονικές ευθύνες τους για την καταστροφή του Ελληνισμού. 

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Α ́ παγκόσμιο πόλεμο και τη συμμετοχή τους στην καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου, στο Β ́ παγκόσμιο πόλεμο και τη γερμανική κατοχή, αλλά και στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

Τα χορευτικά τμήματα του Σωματείου μας θα αποδώσουν χορούς από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού που υπέστησαν τα γερμανικά δεινά, αναδεικνύοντας το αδούλωτο ελληνικό πνεύμα και τη συνειδητή επιλογή διατήρησης της ελληνικής ταυτότητας, σε μια κοινωνία ελεύθερων λαών που θα ζουν αρμονικά κι όχι σαν τη σημερινή, των αλληλοσπαραγμών (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και της παγκόσμιας οικονομικής εκμετάλλευσης από τις «επιτήδειες αγορές». 

Ιδιαίτερη νότα στην παράσταση θα δώσουν ο γνωστός ρεμπέτης Γιάννης Λεμπέσης με την ορχήστρα του, καθώς και Κρητικοί και Πόντιοι μουσικοί, αποδίδοντας Ποντιακά δίστιχα και μαντινάδες της κατοχής.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ»
Μαντζαγριωτάκη 38
Καλλιθέα
Τ.Κ. 17672
Τηλ. 2109593323
www.momogeroi.gr
info@momoyeroi.gr