Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Μπαίνει τελικά στο αντιρατσιστικό και η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής;

Μπαίνει τελικά στο αντιρατσιστικό και η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής;

Την ένταξη της άρνησης και της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων) στη λίστα με τα αδικήματα που θα περιλαμβάνει το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής στις 26-27 Αυγούστου), ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, 38 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι σημειώνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει τώρα μια τέτοια παρέμβαση προκειμένου να συμπληρωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Οι 38 βουλευτές, μεταξύ των οποίων είναι και οι πρώην υπουργοί κ. Στυλιανίδης, Μιχελάκης, Λυκουρέντζος, Τζαβάρας, Ιωαννίδης και Χαρακόπουλος, αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο ορθά αντιμετωπίζει ως αδίκημα την άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων, αλλά δίνουν έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει αυτή η προσθήκη προκειμένου η πρωτοβουλία να είναι ολοκληρωμένη.

Δέσμευση
Υπενθυμίζουν δε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου «είχε προβεί σε σχετική δήλωση-δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου».

«Αν αυτό δεν τηρηθεί», τονίζουν στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι βουλευτές, «θα σημαίνει στην πράξη την Αρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε».

«Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος», καταλήγουν στην επιστολή τους οι 38 βουλευτές της ΝΔ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Αθανασίου είναι έτοιμος να εισαγάγει με την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, ως «νομοτεχνική βελτίωση» στο άρθρο 2 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ότι ως αδίκημα θα αντιμετωπίζεται και η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί επίσημα είτε από την ελληνική Βουλή είτε από διεθνείς οργανισμούς».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτή η διόρθωση θα πρέπει να καλύψει πλήρως το αίτημα των βουλευτών, με δεδομένο ότι η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αναγνωρίσθηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του 1994.

Από την πλευρά των βουλευτών επίσης, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα, εφόσον προωθηθεί σχετική διόρθωση, η οποία και παραπέμπει ευθέως στα γεγονότα που και οι ίδιοι αναφέρονται.

Την επιστολή προς τον κ. Σαμαρά, εκτός των πρώην υπουργών, υπογράφουν μεταξύ άλλων και οι κ. Αναστασιάδης, Παπαδόπουλος, Τζαμτζής, Βλάχος, Κοντός, Τσιάρας, Κουτσούμπας, Βλαχογιάννης, Κυριαζίδης, Καραμανλή Άννα, Σκόνδρα κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι άλλες ουσιαστικές αλλαγές δεν περιλαμβάνει το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς με πρωτοβουλία της ΝΔ παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες το θέμα για τη νομιμοποίηση του συμφώνου συμβίωσης, κάτι που ζητούσε επιμόνως το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: e-Go

Σχετικά θέματα

Τι αναφέρει η επιστολή των 38 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ποια ονόματα την υπογράφουν

Κίνημα βουλευτών της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμπεριληφθεί στον αντιρατσιστικό, αναφορά στη Γενοκτονία Μικρασιατών Ελλήνων και Ποντίων

Προς ψήφιση το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Δεν συμπεριλαμβάνεται η άρνηση των Γενοκτονιών

Επανέρχεται προς συζήτηση το αντιρατσιστικό - Τι θα γίνει με τις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή