Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Την έμορφον ολ αγαπούν»: Το ημερολόγιο 2015 των «Αργοναυτών» πιστό στις παραδόσεις»

«Την έμορφον ολ αγαπούν»: Το ημερολόγιο 2015 των «Αργοναυτών» πιστό στις παραδόσεις» 

Κάθε χρόνο και ένα αφιέρωμα, κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό. Και η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» κρατεί απαρεγκλίτως αυτήν την παράδοση όσον αφορά στο ημερολόγιο τοίχου που εκδίδει (πρόκειται για...κανονική έκδοση και όχι απλή εκτύπωση) κάθε χρόνο

Το ημερολόγιο 2015 είναι αφιερωμένο στην ποντιακή λαογραφία και ειδικότερα στα κεφάλαια της υγείας και της ομορφιάς, «απο ένα κόσμο γεμάτο αξίες, οπως χαρακτηριστικώς αναφέρεται. 

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος του: «Την έμορφον όλ’ αγαπούν...» Στις 16 καλαίσθητες και ελκυστικές στο βλέμμα σελίδες του (μαζί) με τα ελκυστικά εξώφυλλα του ο κάτοχος του έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί πάνω σε «μυστικά» υγείας και ομορφιάς, θέματα λαικής ιατρικής, μύθους, δοξασίες ακόμη και δεισυδαιμονίες σχετιζόμενες με αυτά τα δύο κεφάλαια πάντοτε βγαλμένες απο τις μακραίωνες παραδόσεις του ποντιακού Ελληνισμού πλαισιωμένα απο πλήθος σπάνιων φωτογραφικών και καλλιτεχνικών απεικονίσεων. 

Καθένα από αυτά τα θέματα καταλαμβάνει και μία από τις δώδεκα σελίδες με τους μήνες που φυσικά αναγράφονται και στην ποντιακή διάλεκτο, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτονται απο κείμενα και θαυμάσιο φωτογραφικό υλικό από την ιστορία και τις δραστηριότητες του συλλόγου. 

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής επιμέλειας, καθιστούν την έκδοση όχι μόνον ελκυστική αλλά και συλλεκτική, σε έναν επιτυχή συνδυασμό της «ακαδημαικής» μόρφωσης με την πρακτική ενημέρωση. 

Αξίζει, λοιπόν το ημερολόγιο 2015 των «Αργοναυτών» να κοσμεί κάθε δημόσιο, κλειστό χώρο η γραφείο, κάτι που σημαίνει είτε μια «βόλτα» από το εντευκτήριο των «Αργοναυτών» (γωνία 21ης Ιουνίου 163 - Λέκκα 18) είτε μια τηλεφωνική επικοινωνία στο 2341022125 ή 6909644322.


Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
21ης Ιουνίου 163
Κιλκίς
Τ.Κ. 61100
Τηλ. & Fax: 2341022125
www.argonaftes.eu
argonautes.kilkis@gmail.com