Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες μας ξεναγούν στον Εύξεινο Πόντο»

«Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες μας ξεναγούν στον Εύξεινο Πόντο»
«Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες μας ξεναγούν στον Εύξεινο Πόντο»

Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του με θέμα «Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες μας ξεναγούν στον Εύξεινο Πόντο» το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα “Βάτη”.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την αφήγηση του μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας, από τον τέως διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου κ. Παναγιώτη Λίτσα ο οποίος και θα ξεναγήσει τα παιδιά στην - με αντίστοιχο θέμα - έκθεση φωτογραφίας.

Τη σκυτάλη θα πάρει η μαθήτρια της πρώτης Λυκείου Αλεξάνδρα Καρυοφυλλίδη με τα παραμυθοπαιχνίδια της. Θα αφηγηθεί ένα Ποντιακό παραμύθι και μαζί με την παρέα της θα παίξουν παιχνίδια του Πόντου.

Στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση με έργα των παιδιών από το εικαστικό εργαστήρι του συλλόγου καθώς και έκθεση εδεσμάτων Ποντιακής κουζίνας. 

Το εορταστικό πρόγραμμα θα επαναληφθεί και την Κυριακή. 

Σκοπός του συλλόγου είναι να ενημέρωση των θεατών που βρίσκεται και τι σημαίνει Εύξεινος Πόντος και πως συνδέεται ο μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας με την περιοχή.

Επίσης μέσα από τα Ποντιακά έθιμα όπως τα παραμύθια, τα παιχνίδια, τα κάλαντα, τους χορούς κ.λ.π. θα παρουσιαστούν τα έθιμα του δωδεκαημέρου, έτσι όπως τα έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από τον Πόντο. 

Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 14.00.


Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου
Φολεγάνδρου 3
Ερμούπολη, Σύρος
Τηλ. 2281080448 & 6932411950