Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

"Μουσικά Ενθύμια των Παραλίων του Πόντου", από τους "Ακρίτες" του Πόντου

"Μουσικά Ενθύμια των Παραλίων του Πόντου", από τους "Ακρίτες" του Πόντου
"Μουσικά Ενθύμια των Παραλίων του Πόντου", από τους "Ακρίτες" του Πόντου

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" και το Μουσικό Εργαστήρι του συλλόγου, σας καλούν στο διήμερο αφιέρωμα λόγου και τέχνης στον πολιτισμό του Πόντου, με τίτλο: "Μουσικά Ενθύμια των Παραλίων του Πόντου".

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, στο εντευκτήριο του συλλόγου, (Όθωνος 12, Σταυρούπολη) στις 11:45 π.μ., διάλεξη με θέμα: "Μεγάλες Μορφές των Πόλεων των Παραλίων του Πόντου".

Ομιλητές:
- Θεοδόσιος Κυριακίδης, Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με θέμα: "Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Ο Κορωνείας, Πολύκαρπος Ψωμιάδης-από τα Κοτύωρα",
- Κυριάκος Χατζηκυριακίδης Διδάκτωρ Ιστορίας με θέμα: "Λεωνίδας Ιασωνίδης, ο Πατριάρχης των Ποντίων Προσφύγων-από την Πουλαντζάκη" και ομιλία με θέμα: "Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ο Μέγας Πόντιος Ευγενής εκ Κερασούντας".
Προλογίζει και συντονίζει, ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά "Χρήστος Τσακίρης" (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) στις 20:30, αφιερωματική συναυλία με τίτλο: "Μουσικά Ενθύμια των Παραλίων του Πόντου", με τη μουσική ομάδα "ΟΡΦΕΑΣ και το τμήμα του μουσικού εργαστηρίου του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου".
Ερμηνεύουν, Ιωσήφ Αλμασίδης, Βασίλης Τοπαλίδης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια-ενορχήστρωση, Γιώργος Πουλαντζακλής.


Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»
Όθωνος 12
Σταυρούπολη - Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 56429
Τηλ. 2310667891, 2310608600
Fax 2310608818