Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γιορτή γραμμάτων από το Σωματείο "Παναγία Σουμελά και την ΠΟΠΣ

Γιορτή γραμμάτων από το Σωματείο "Παναγία Σουμελά και την ΠΟΠΣ

Το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, διοργανώνουν ως συνέχεια της εορτής, που γινόταν στον Αλησμόνητο Πόντο, την πατροπαράδοτη Γιορτή Γραμμάτων, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, στις 11:30 το πρωί,  στο Δημοτικό Θέατρο "Άνετον".

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που είναι μέλη Ποντιακών Συλλόγων, με σκοπό να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια των νέων μας για παιδεία και μόρφωση, ως την πιο ασφαλή οδό προς την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη και ευτυχία.

Οι νέοι και οι νέες Ποντιακής Καταγωγής, που αγωνίζονται καθημερινά για το μέλλον τους, όπως όλα τα Ελληνόπουλα, δημιουργώντας και μαθαίνοντας, αντιλαμβάνονται τις αλλαγές που συντελούνται γύρω τους και ενεργούν ανάλογα. Πρέπει λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, να επιβραβεύονται όσοι και όσες προσπαθούν, καθώς κρατούν στα χέρια τους το μέλλον αυτού του τόπου και με το χέρι στην καρδιά και από ψυχής, ακολουθούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχεια του Ποντιακού Ελληνισμού, αδιάσπαστου μέρους του Συνόλου του Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
· Βράβευση μαθητών
· Εκκλησιαστικά Τραγούδια από την βυζαντινή χορωδία
· Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα – χοροί του Πόντου