Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μαθήματα Ιστορίας και Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μαθήματα Ιστορίας και Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση κύκλου διαλέξεων σχετικά με τον Ποντιακό Ελληνισμό την άνοιξη του 2014, διοργανώνει νέο κύκλο διαλέξεων με θέμα «Μαθήματα Ιστορίας και Κουλτούρας του Ελληνισμού της Ανατολής (Καππαδοκίας - Μ. Ασίας – Θράκης - Πόντου)». Οι διαλέξεις απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σκοπός των μαθημάτων είναι να ενισχυθεί το ιστορικό πεδίο των εκπαιδευτικών των δύο πρώτων βαθμίδων με εξειδικευμένη ιστορική γνώση, σχετικά με τον ευρύτερο Ελληνισμό, προς όφελος της παιδείας των μαθητών.

Στο παραπάνω πρόγραμμα διαλέξεων δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν 80 έως 100 εκπαιδευτικοί. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά βάσει των οδηγιών που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ή αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57 από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, τις εργάσιμες ημέρες από ώρα 09:00 έως 14:00, έως τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310 841498 και 2310 841109.

Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Σχετικά θέματα

- Ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα Ιστορίας και Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη