Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Αναστορώ τον Χρύσανθο» - Μία μεγάλη εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το θάνατό του

«Αναστορώ τον Χρύσανθο» - Μία μεγάλη εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το θάνατό του
«Αναστορώ τον Χρύσανθο» - Μία μεγάλη εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το θάνατό του

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα, στην ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ (Ανδρέου Γεωργίου 9, Θεσσαλονίκη) με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του, οι φίλοι του Χρύσανθου, οι Πόντιοι καλλιτέχνες, τα Ποντιακά Σωματεία και άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Πολιτισμού, θα τιμήσουν τη μνήμη του Χρύσανθου Θεοδωρίδη.

Δίνουμε το παρών στο προσκλητήριο της Ποντιακής Μούσας.

Τιμούμε τον Κορυφαίο εκφραστή της, μέσα από κείμενα, σπάνια ντοκουμέντα αρχείων ήχου και εικόνας, χορούς και ερμηνείες επί σκηνής των σημαντικότερων μουσικών επιτυχιών του.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί και ένα βιβλίο με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Χρύσανθου το οποίο θα παρουσιάσει ο καθηγητής Ιστορίας Κώστας Φωτιάδης.

"Θα ξανασυναντηθούμε για να επικοινωνήσουμε με τον Χρύσανθο από τότε που έφυγε για την αιώνια γειτονιά των αγγέλων. Οι Πόντιοι καλλιτέχνες θα δώσουν το δυναμικό τους παρόν και θα μας χαρίσουν μουσικά τις μεγάλες επιτυχίες του. Το δικό μου μνημόσυνο είναι ένα βιβλίο, για τη ζωή και το μεγάλο έργο του Χρύσανθου", τονίζει ο καθηγητής Ιστορίας Κώστας Φωτιάδης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos.gr


Σχετικά θέματα

- Νέο βιβλίο για τον Χρύσανθο από τον καθηγητή Ιστορίας Κώστα Φωτιάδη

- Το τηλεοπτικό σποτ για τη μεγάλη εκδήλωση στην Πύλη Αξιού στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Χρύσανθου

- Κ. Φωτιάδης: Ο Χρύσανθος θα βρίσκεται πάντα στη θέση του Τυρταίου της Ποντιακής μας παράδοσης