Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ικανοποίηση από τη ΔΙΣΥΠΕ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων και Ασσυρίων

Ικανοποίηση από τη ΔΙΣΥΠΕ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων και Ασσυρίων

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων εκφράζει με ανακοίνωση της, την ικανοποίηση της για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυρίων από το Αρμένικο Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της αναφέρει: O Πρόεδρος της Διεθνής Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κ. Γιώργος Παρχαρίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Αντωνιάδης καθώς και ο εκπρόσωπος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης θα παραστούν μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Αρμενίας κ. Σερζ Σαργκζιάν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας του ενάμιση εκατομμυρίων Αρμενίων από τους Τούρκους που φέτος συμπληρώνουν 100 χρόνια από το φρικτό αυτό έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα.

Οι καλές σχέσεις και η αγαστή συνεργασία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και όλων των Ομοσπονδιών του Ποντιακού Ελληνισμού του Εξωτερικού, με το αδελφό Έθνος των Αρμενίων και των οργανώσεων του, οδήγησαν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Ανατολής, από το Αρμενικό Κοινοβούλιο.

Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία της Αρμενίας που δικαιώνει τους διαρκείς αγώνες των λαών μας, Ελληνικού και Αρμενικού. 

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γιατί οι κόποι κι οι προσπάθειες μας των τελευταίων ετών οδήγησαν στην πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη για τον Ποντιακό Ελληνισμό. 

Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην τεράστια απόσταση που έχουμε να διανύσουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Το οφείλουμε στους γενοκτονημένους Έλληνες και στην ιστορία μας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Σχετικά θέματα