Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΑΝ.ΕΛ.: «Δικαίωμα του Ποντιακού Ελληνισμού η διάδοση της αλήθειας για τη Γενοκτονία»

ΑΝ.ΕΛ.: «Δικαίωμα του Ποντιακού Ελληνισμού η διάδοση της αλήθειας για τη Γενοκτονία»
ΑΝ.ΕΛ.: «Δικαίωμα του Ποντιακού Ελληνισμού η διάδοση της αλήθειας για τη Γενοκτονία»

«Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, συμβολίζει την εναντίωση στη λήθη και στην απόκρυψη της Ιστορίας, και είναι ημέρα απόδοσης τιμής στα τόσα θύματα της συστηματικά προσχεδιασμένης πολιτικής Γενοκτονίας» δήλωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

«Είναι δικαίωμα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενός λαού με μεγάλη αγάπη στην ελευθερία, τη ζωή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις ηθικές αξίες και τον άνθρωπο, να απαιτεί και να επιδιώκει τη διάδοση, εδραίωση και παγίωση της αλήθειας, της Γενοκτονίας του από τον Τουρκικό Εθνικισμό» συμπλήρωσε εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η κ Χρυσοβελώνη παρέστη την Κυριακή στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού, παρακολουθώντας τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας και καταθέτοντας στέφανο μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

«Αυτή την μνήμη θέλουμε να τη διατηρήσουμε βαθιά χαραγμένη μέσα μας, για να την κρατήσουμε ζωντανή, χωρίς εισαγωγικά η ερωτηματικά στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. 

«Αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι σημαντικό, η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης και για τις νεότερες γενιές, προκειμένου να παραμείνουν προσηλωμένες στα ιδανικά της ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης των λαών». 

Σημειώνεται πως το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, η κ. Χρυσοβελώνη παρέστη και στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, με αφορμή την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή του, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη.

Πηγή: Zougla