Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το νέο Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το νέο Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το νέο Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, στο γραφείο του, με τα νεοεκλεγέντα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του δραστήριου συλλόγου ενημερώθηκε από τον κ. Θεοδωρίδη για τις δράσεις πολιτισμού που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συζήτησε μαζί του την προοπτική συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη η οποία ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις πολιτιστικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (δράσεις ευρείας απήχησης, με ευρύτερες συνεργασίες και στοιχεία καινοτομίας). 

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας αποτελείται από τους: Κωνσταντινίδου Ελένη (Πρόεδρος), Ιγνατίδης Κώστας (Αντιπρόεδρος), Ζαφειρίου Ελευθερία (Γραμματέας), Παπαδοπούλου Φρόσω (Ταμίας) και Χατζηγιαννίδης Χρήστος, Δέκος Πέτρος, Ευσταθίου Σάββας (Μέλη). 

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας ιδρύθηκε το 1974, από πρόσφυγες ποντιακής καταγωγής στην Αριδαία. Στόχος του συλλόγου είναι η ανάπτυξη μίας δημιουργική σχέσης με την πολιτιστική παράδοση, τη μουσική, το χορό και το τραγούδι, ηγεμονικά στοιχεία του αρχέγονου ελληνικού πολιτισμού που διατηρήθηκαν χωρίς χρονικές διχοτομήσεις κι έφτασαν ως τις μέρες μας.  Ο σύλλογος πραγματοποιεί πολλές δράσεις όλο το χρόνο (χορευτικά τμήματα, χορωδία, εκμάθηση ποντιακών παραδοσιακών οργάνων, θέατρο, ποντιακό παραμύθι, δανειστική βιβλιοθήκη, λαογραφικό μουσείο, κοινωνικό φροντιστήριο, κ.ά), καθώς επίσης και μεγάλες ετήσιες διοργανώσεις. 

Την Κυριακή 3 Μαΐου η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Τοξίδη παρουσίασε το βιβλίο «Συναξάρι Μνημοσύνης», στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας (για το έργο μίλησαν ο συγγραφέας-καθηγητής ιστορίας ΑΠΘ Κώστας Ε. Φωτιάδης και ο συγγραφέας-Οικονομολόγος Κώστας Θ. Φωτιάδης). Επίσης, η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας διοργάνωσε Ποντιακό παρακάθ το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη, ευχήθηκαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο «καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους, προς όφελος της τοπικής πολιτιστικής ανάπτυξης και της ευρύτερης διάδοσης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Πηγή: Life 106,3