Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Χόρεψε "Ποντιακά" η Σάμος

Χόρεψε "Ποντιακά" η Σάμος
Χόρεψε "Ποντιακά" η Σάμος

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε ύστερα από τετραήμερο ταξίδι, η αποστολή του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης από την Σάμο απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την φιλοξενία όσο και από εορταστικό κλίμα του 15ου «Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς».

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν, εκτός από τοπικούς Συλλόγους, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης και το χορευτικό συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου, το παρακολούθησε πολύς κόσμος που ενθουσιασμένο ακολουθούσε τον ρυθμό των χορών των χορευτών  τους οποίος και αποζημίωσε με ζεστό χειροκρότημα.

Σε τοπικό δημοσίευμα γράφτηκε: «Η συμμετοχή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας αλλά και του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης ήταν η διαφορετική και ιδιαίτερα εξαιρετική νότα της βραδιάς».

Ιδιαίτερα κολακευτικά και γεμάτα υπερηφάνεια για την εμφάνιση του χορευτικού των Ποντίων τα σχόλια που δεχθήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Ποντιακής και μη καταγωγής κατοίκους η επισκέπτες της όμορφης Σάμου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η επίσκεψη του χορευτικού, που για μια ακόμα φορά επάξια εκπροσώπησε τον σύλλογο, και των μελών του Συλλόγου έγινε σε ανταπόδοση της φιλοξενίας που προσφέρθηκε στον Σύλλογο Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς» κατά την περίοδο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών στην Ξάνθη, όταν και συμμετείχε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων των.