Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Η δωρεά που έκαναν οι Πόντιοι της Νυρεμβέργης εις μνήμην Γενοκτονίας

Η δωρεά που έκαναν οι Πόντιοι της Νυρεμβέργης εις μνήμην Γενοκτονίας
Η δωρεά που έκαναν οι Πόντιοι της Νυρεμβέργης εις μνήμην Γενοκτονίας

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης συνδράμει και αυτός με τη σειρά του στον αγώνα για τη συγκέντρωση χρημάτων και την κατασκευή του απαραίτητου στην εκκλησία της περιοχής, εξωτερικού ανελκυστήρα (ασανσέρ). Η ποιότητα των κοινωνιών μας είναι ευθέως ανάλογη από το σεβασμό που αποδίδουν στις ευπαθείς, αδύναμες και με κινητικά προβλήματα ομάδες τους. Ο ανελκυστήρας θα βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία και τους γέροντες να εκκλησιάζονται όπως όλοι. Θα αποδώσει επίσης αξιοπρέπεια στις εξόδιες τελετές και σεβασμό στους νεκρούς, διότι θα καταργήσει την ανόητη και μακάβρια άνοδο και κάθοδο του κλιμακοστασίου με τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Το υψηλό κόστος (80.000€), τονίζει ο Σύλλογος ότι θα καλυφθεί μόνο από την αφύπνιση των κοινωνικών μας ανακλαστικών και την ευσυνειδησία μας. Οι εθιμοτοπικοί (και όχι εθνοτοπικοί-ο όρος είναι αδόκιμος και βλακωδώς ανιστόρητος) σύλλογοι και η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης οφείλουν να σταθούν με υπευθυνότητα στο πλάι του παπα-Σωτήρη.

Στις 19 Μάη ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιχορηγήσει την παραπάνω προσπάθεια με το ποσό των 1000€, ως μνημόσυνη σπονδή στη μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το ποσό παραδόθηκε στον εφημέριο πατέρα Σωτήρη Σκουρλή την Κυριακή 26 Ιουλίου 15 στη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων συμμετοχής στο φεστιβάλ των χορευτικών μας τμημάτων.

Με χαρά διαπιστώσαμε πως η παραπάνω πρωτοβουλία μας πέτυχε το σκοπό της και πυροδότησε μιαν άμιλλα επιχορηγιών μεταξύ κάποιων (θα έπρεπε όλων) εθιμοτοπικών σωματείων της Νυρεμβέργης. 

Η κατοπινή ενίσχυση της λαχειοφόρου αγοράς της ενορίας, με το ποσό των 500€, η συμμετοχή χορευτικού τμήματος στο διήμερο εκδηλώσεων της ενορίας μας καθώς και η "αργατία" μελών του συλλόγου στην διοργάνωσή του, αποτέλεσαν παραδειγματικές πρακτικές της συμπαράταξής μας στον κοινό αγώνα.

Ο Σύλλογος, τέλος, ευχαριστεί τα μέλη του για την εμπιστοσύνη και ανταπόκριση τους στους ορισμούς του Διοικητικού του Συμβουλίου.