Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΕ προς Τσίπρα: Μην αποτίσεις φόρο τιμής στον γενοκτόνο Κεμάλ

ΠΟΕ προς Τσίπρα: Μην αποτίσεις φόρο τιμής στον γενοκτόνο Κεμάλ
ΠΟΕ προς Τσίπρα: Μην αποτίσεις φόρο τιμής στον γενοκτόνο Κεμάλ

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση της τονίζει:

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα θα δώσει ένα δείγμα γραφής για την στάση του απέναντι στην Ιστορία και την Ανθρωπότητα. Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό των Ελλήνων να μην αποτίσει φόρο τιμής στον γενοκτόνο Κεμάλ, τον μεγάλο διδάξαντα του Χίτλερ. 

Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό, να παρακάμψει το φερόμενο ως «πρωτόκολλο της Άγκυρας». Γνωρίζουμε ότι δεν είναι δεσμευτικό, καθώς στο παρελθόν και άλλοι εκπρόσωποι κρατών, όπως ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αρμενίας, ο Πρόεδρος του Ιράν και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών το απέφυγαν. Το ίδιο οφείλει να πράξει και εκείνος και να απόσχει από την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ, του γενοκτόνου Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Με δεδομένη την ευαισθησία του κ. Αλέξη Τσίπρα, ως πολιτικού, σε θέματα Προσφυγιάς, Γενοκτονιών, Ολοκαυτώματος, αναμένουμε και ως πρωθυπουργός να τηρήσει μια συνεπή στάση και μην διαπράξει την ύπατη προσβολή προς τους γενοκτονημένους προγόνους μας. Γνωρίζουμε τον ύπουλο συμβολισμό που η Τουρκική Διπλωματία έχει ενσωματώσει σε αυτή την, δήθεν, εθιμοτυπική διαδικασία. Καταθέτοντας στεφάνι στον Κεμάλ, καταθέτεις στεφάνι στον Χίτλερ της Ανατολής. Νομιμοποιείς την γενοκτονία που διέπραξε και, έτσι, στερείσαι του δικαιώματος να διατρανώσεις τα δίκαια αιτήματά σου, δηλαδή την αναγνώριση της Γενοκτονίας που θα φέρει τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και την αποκατάσταση του πλήγματος προς την Ανθρωπότητα. 

Μετά τις δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, δηλώνει ότι δε θα σταματήσει τον αγώνα ενάντια σε πρόσωπα και ενέργειες που προσβάλλουν τον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα. Σε συνέχεια των ανωτέρω, διοργανώνουμε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τις κοινότητες των γενοκτονημένων λαών, Εβραίων, Αρμενίων και Ασσυρίων, με τη συμμετοχή πολιτειακών φορέων και προσωπικοτήτων από τον χώρο του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού. Επίσης, επιδιώκουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών για την άμεση διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως αυτά έχουν εκφραστεί στο ψήφισμα διαμαρτυρίας μας. 

Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν θα είναι μια επίρρωση της άρνησης της Γενοκτονίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Υπουργό Παιδείας και ότι δε θα στέψει με «δάφνινο στεφάνι» τον δολοφόνο της Ανθρωπότητας. Στο παρελθόν, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κράτους ασέλγησαν στην μνήμη των προγόνων μας, και έπραξαν το αδιανόητο.

Πλέον, κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί την άγνοια ή τον εξαναγκασμό. Όλοι γνωρίζουν, κι εσείς κι εμείς.