Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΠΟΝΑ παρών στο κάλεσμα της Παμποντιακής στο Σύνταγμα

Η ΕΠΟΝΑ παρών στο κάλεσμα της Παμποντιακής στο Σύνταγμα
Η ΕΠΟΝΑ παρών στο κάλεσμα της Παμποντιακής στο Σύνταγμα

Με δεδομένες τις σοβαρότατες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού το τελευταίο διάστημα αλλά και πάντα επίκαιρο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας μας, που στόχο έχει την αποτροπή νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, το Δ.Σ. του Σ.ΠΟ.Σ. πρότεινε και η πρόταση έγινε δεκτή από τη Γ.Σ. της 23/11/2015, να πραγματοποιηθεί νέα Εκδήλωση Διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30, στην Πλατεία Συντάγματος, με το ακόλουθο περιεχόμενο:
- τοποθετήσεις και δηλώσεις διακεκριμένων και αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων σε διάφορους τομείς (Εκκλησία, επιστήμη, αθλητισμός, πολιτισμός, τοπική αυτοδιοίκηση), εντός και εκτός ποντιακού χώρου, για τα ζητήματα που μας απασχολούν, είτε έχουν ήδη πάρει θέση είτε μας ενδιαφέρει ειδικώς να πάρουν θέση. 
- ενημέρωση εκ μέρους στελεχών του οργανωμένου ποντιακού χώρου για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, με σκοπό τη μεγαλύτερη κινητοποίηση και διεύρυνση του αγώνα μας.

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, μακριά από οποιαδήποτε κομματική αγκύλωση, με μοναδικό σημείο αναφοράς την αγάπη μας για τον Πόντο, στηρίζει τις δράσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και καλεί όλο τον Ελληνικό Λαό σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.30 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας: 
- Να παραιτηθεί ο Αρνητής Υπουργός Παιδείας. 
- Να επανενταχθεί στην εξεταστέα ύλη το κεφάλαιο που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 
- Να επανέλθει το βοήθημα υπέρ των υπερήλικων ανασφαλίστων ομογενών μας.

Σχετικά θέματα

- Γενοκτονίας Άρνηση - Ιστορική Απάρνηση