Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Παλλαϊκό προσκύνημα για τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Παλλαϊκό προσκύνημα για τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
Παλλαϊκό προσκύνημα για τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Σωματείο "Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα" και έπειτα από την ευλογία και άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, διοργανώνουν την έλευση  με κάθε τιμή και επισημότητα της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που για αιώνες φυλάσσονταν στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα (752 μ.Χ.) στη Γαλίαινα του Πόντου.

Η εικόνα καθώς και άγια λείψανα Αγίων που φυλάσσονται στο κειμηλιοφυλάκιο της Μονής Περιστερεώτα θα τεθούν για παλλαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης και θα παραμείνουν για την περίοδο από 7 έως 17 Απριλίου. Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα συμπληρώνει 50 χρόνια επανίδρυσης στην Ελλάδα και η έλευση της Εικόνας στην Αθήνα κλείνει τον κύκλο των Επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με αυτή την αφορμή.

Όλες αυτές τις μέρες οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τη χάρη και να λάβουν την ευλογία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να παρακολουθήσουν παράλληλα το πλούσιο πρόγραμμα ακολουθιών αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων που ετοιμάστηκαν για την περίσταση. Οι διοργανωτές καλούν τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου και ευρύτερα τους ποντιακούς συλλόγους της Αθήνας, να παραστούν με μέλη τους ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές στην Υποδοχή της Εικόνας που θα γίνει 7 Απριλίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, όλων των αρχών της πόλης, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης και όλων των τμημάτων του συλλόγου, αντιπροσωπειών ποντιακών και παραδοσιακών συλλόγων, σχολείων και άλλων επίσημων φορέων.

Η ευλογία του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα να σκεπάζει εσάς και τους οικείους σας.