Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τα Ποντιακά Σωματεία της Καλλιθέας τίμησαν τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας (Video)

Τα Ποντιακά Σωματεία της Καλλιθέας τίμησαν τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας (Video)
Τα Ποντιακά Σωματεία της Καλλιθέας τίμησαν τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας (Video)

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Τα Ποντιακά Σωματεία της Καλλιθέας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, μία μέρα πριν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μέρα που έχει καθιερώσει το Ελληνικό κοινοβούλιο, οργάνωσαν στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Παμποντιακό Ηρώο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και εκπρόσωποι πανελλήνιων και τοπικών συλλόγων.

Μετά τις καταθέσεις στεφάνων, σύντομες ομιλίες για την ημέρα και το νόημα της πραγματοποίησαν ο Δημήτρης Κάρναβος, ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης Πρόεδρος Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε. και εκπρόσωπος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και ο Κώστας Αλεξανδρίδης, μέλος του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρόεδρος του σωματείου «Μωμόγεροι», ενώ αναγνώστηκαν αποσπάσματα μαρτυριών από μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου «Αργοναύται – Κομνηνοί».


Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Θεόφιλος Καστανίδης, πρόεδρος του συλλόγου «Αργοναύται – Κομνηνοί», ο οποίος χαρακτήρισε ως «μαραθώνιο» τον αγώνα των απανταχού Ποντίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, προσθέτοντας πως «αν η κοινωνία δεν αναγνωρίσει τι ακριβώς έχει διαπράξει και αν δεν αναγκάσουμε το θύτη να αναγνωρίσει τα εγκλήματά του, τα εγκλήματα θα συνεχίζονται και σε άλλους λαούς».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος σχολίασε μεταξύ άλλων πως οι μνήμες πρέπει να είναι επίκαιρες και να διδασκόμαστε από την ιστορία γιατί αυτή επαναλαμβάνεται και πως «η Ευρώπη και ο κόσμος οφείλουν να αναγνωρίσουν άμεσα τη Γενοκτονία των Ποντίων».

Στο Παμποντιακό Ηρώο στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και εκπρόσωποι συλλόγων.

Τα Ποντιακά Σωματεία της Καλλιθέας τίμησαν τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας (Video)

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Νέας Γενιάς & Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γιώργος Κυριακόπουλος, ο  Πρόεδρος του οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης, η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Κορίνα Δαμουλιάνου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Κόκουλος και Γιώργος Κουτσογιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Παπαδοπούλου, οι αρχηγοί των Δημοτικών  Παρατάξεων «Όλα για την Καλλιθέα μας» Βάσω Μαργαρίτη, «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Γιάννης Εμιρζάς,  από τη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» ο Βαγγέλης Παπαδάκης και από την δημοτική παράταξη «Τώρα Καλλιθέα» ο Λάζαρος Λασκαρίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος «Αργοναύται –Κομνηνοί» ο «Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών –Κ.Ο.Π.Α» η αδελφότητα «Παναγίας Γουμερά», το αθλητικό σωματείο «Ο Μιθριδάτης» και το σωματείο «Μιθριδάτης», το σωματείο «Μωμόγεροι», η αδελφότητα Τριπολιτών «Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ», το Ποντιακό Σωματείο, οι Πόντιες Γυναίκες της Ευρώπης, η Πανθρακική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.



Πηγή: NSTV