Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Το ταφικό έθιμο την Κυριακή του Θωμά από τους Κρωμναίους της Καλαμαριάς

Το ταφικό έθιμο την Κυριακή του Θωμά από τους Κρωμναίους της Καλαμαριάς
Το ταφικό έθιμο την Κυριακή του Θωμά από τους Κρωμναίους της Καλαμαριάς

Ένα έθιμο που μας έρχεται από τον αλησμόνητο Πόντο, με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει και φέτος η Αδελφότης Κρωμναίων Καλαμαριάς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος η Αδελφότης Κρωμναίων θα τιμήσει τους νεκρούς, πραγματοποιώντας  το ιδιαίτερο  Ταφικό Έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Την Κυριακή του Θωμά, στις 11.30 το πρωί στα Κοιμητήρια της Καλαμαριάς.

Με ανακοίνωσή της η Αδελφότης Κρωμναίων Καλαμαριάς, ανεφέρε πως οι συμμετέχοντες, εάν επιθυμούν, μπορούν να φέρουν και εδέσματα της αρεσκείας τους.

Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 20.00 το βράδυ στο Θέατρο Χιλής στην Καλαμαριά, η χορωδία της Αδελφότητας θα παρουσιάσει το μουσικό δρώμενο «Ωδές  για τον Άγνωστο Πόντιο Ακρίτα». Η παράσταση είναι αφιερωμένη εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού 1914-1922

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 η Αδελφότης  Κρωμναίων προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να παραστούν στην επετειακή εκδήλωση Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στην Μητρόπολη Καλαμαριάς στις 10.30 το πρωί θα ψαλεί  Επιμνημόσυνη Δέηση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στην Αίθουσα Τελετών της Αδελφότητας (Πουλαντζάκη 40).

Πηγή: Εύξεινος Πόντος