Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Άρωμα Πόντου από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο

Άρωμα Πόντου από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο
Άρωμα Πόντου από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στη Σύρο

Εντυπωσιακή και δυναμική η παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος” στην πολιτιστική εκδήλωση "Οδοιπορικό στην Παράδοση της Σύρου", την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016.

Στο πανέμορφο Θέατρο “Απόλλων” που αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, ο Σύλλογος παρουσίασε τους λεβέντικους Ποντιακούς χορούς και μέσα από μία μουσικοαφηγηματική διαδρομή οδήγησε τους θεατές στα μονοπάτια του Πόντου. Οι χορευτές, νέοι και νέες, έστειλαν με τις χορευτικές τους κινήσεις λάμψεις για τις Πατρίδες που χάθηκαν μα δεν λησμονήθηκαν. Συγκίνησαν, καταχειροκροτήθηκαν και εισέπραξαν πολλά συγχαρητήρια.

Στο Οδοιπορικό αυτό συμμετείχαν και άλλα χορευτικά προβάλλοντας την παράδοση κάθε τόπου της Ελλάδας. Αποκορύφωμα της Εκδήλωσης ήταν να χορεύουν όλοι μαζί... "Ελλάδα", στην Ελλάδα.

Είναι από τις στιγμές εκείνες που η σκέψη και η ψυχή γεμίζουν υπερηφάνεια και βεβαιότητα ότι το παρελθόν ζει μέσα από το παρόν και γίνεται οδηγός και φάρος φωτεινός για το μέλλον.

Η πολυπληθής ομάδα του Συλλόγου απόλαυσε ένα 3ήμερο στη Σύρο με πολύ χορό, όπου και αν βρέθηκε. Συμμετείχε στο Συριανό Καρναβάλι, γεύτηκε τις Συριανές Γεύσεις, τυριά και λουκούμια, περπάτησε στα σοκάκια της Άνω Σύρου και επισκέφτηκε αξιοθέατα και χωριά του νησιού.