Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Συνεχίζεται ο "πόλεμος" Τουρκίας-Γερμανίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Συνεχίζεται ο "πόλεμος" Τουρκίας-Γερμανίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Συνεχίζεται ο "πόλεμος" Τουρκίας-Γερμανίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Τουρκία συζητά την εφαρμογή αντίμετρων σε βάρος της Γερμανίας, μετά την απόφαση που έλαβε το γερμανικό κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δήλωσε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο θα πρέπει να λάβει αποστάσεις από το ψήφισμα της Μπούντεσταγκ.

"Συζητάμε αντίμετρα" είπε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, ενημερώνοντας για το θέμα δημοσιογράφους των ξένων μέσων ενημέρωσης στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες διευκρινίσεις για το τι είδους θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μέτρα.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κόμματος έχουν δηλώσει πρόσφατα ότι στην "απάντηση" της Τουρκίας θα ληφθεί υπόψη η σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Η Γερμανία είναι η κορυφαία αγορά εισαγωγής τουρκικών προϊόντων και πέρσι οι τουρκικές εξαγωγές στη χώρα ανήλθαν στα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι η Άγκυρα έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα τα 67 από τα 72 κριτήρια που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στον Χώρο Σένγκεν. "Όλα είναι στον σωστό δρόμο" είπε, αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών για το θέμα αυτό, παραδεχόμενος ωστόσο ότι "τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα" αλλά υπάρχουν "σκαμπανεβάσματα".

Πηγή: enikos