Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η μουσικοχορευτική παράσταση του Συλλόγου Ποντίων Σαπών "Τα Κασσιτερά"

Η μουσικοχορευτική παράσταση του Συλλόγου Ποντίων Σαπών "Τα Κασσιτερά"
Η μουσικοχορευτική παράσταση του Συλλόγου Ποντίων Σαπών "Τα Κασσιτερά"

Ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών "Τα Κασσιτερά", σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνει, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο Σαπών.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι χορευτές θα μας μεταφέρουν μέσα από τον χορό, την δράση και το τραγούδι στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Κασσιτερών, που οι κάτοικοι των Κασσιτερών συνήθιζαν να πηγαίνουν από την παραμονή της εορτής και να διανυκτερεύουν. Φυσικά η μουσική και χορευτική παράδοση που τους ακολουθούσε είναι αυτή της Νικόπολης του Πόντου, αφού οι καταγόμενοι από το χωριό Κασσιτερά στην συντριπτική τους πλειοψηφία έλκουν την καταγωγή τους από τα χωριά της Νικόπολης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι χορευτικές μας ομάδες θα μας παρουσιάσουν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, αποχαιρετώντας την χορευτική σεζόν 2015-2016, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού τους με τον χορό τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν χοροί από τους φιλοξενούμενους μας Συλλόγους, τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας "Λάϊος" και τον Χορευτικό Σύλλογο Ερυθρών Βοιωτίας "Το Κριεκούκι".

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.