Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αποδεχθεί την αναγνώριση της Γενοκτονίας

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αποδεχθεί την αναγνώριση της Γενοκτονίας
Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αποδεχθεί την αναγνώριση της Γενοκτονίας

του Νίκου Λυγερού

Οι τουρκικές γελοιότητες δεν σταματούν. Έτσι μετά τις δηλώσεις για μολυσμένο αίμα των Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής, επειδή επέλεξαν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και λοιπών χριστιανικών λαών, προσπαθούν τώρα οι τουρκικές αρχές να ασκήσουν πιέσεις πάνω στη Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο.

Βέβαια δεν έχουν υπολογίσει επί του πρακτέου το μέγεθος των εξαγωγών που κάνουν σ’ αυτή τη χώρα, αλλιώς θα είχαν αντιληφθεί ότι θα έπρεπε να φοβηθούν ένα μπλόκο εκ μέρους της Γερμανίας για όλα τα τουρκικά προϊόντα που εισάγει εδώ και χρόνια. Αυτοί που εξετάζουν τα οικονομικά, αλλά και τα γεωπολιτικά των δύο χωρών, καταλαβαίνουν απολύτως ότι η Γερμανία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα απ’ αυτές τις γελοιότητες και μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο έκανε την αναγνώριση.

Κάθε φορά που οι τουρκικές αρχές δέχονται μία σφαλιάρα λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους, προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα, αλλά βέβαια και τους ψηφοφόρους τους, ότι θα ασκήσουν αντίμετρα. Όμως αυτό το ανατολίτικο ύφος δεν επηρεάζει καθόλου το ευρωπαϊκό πνεύμα της Γερμανίας. Όσο και να χτυπιέται η Τουρκία, όσα και να λέει, στο τέλος της ημέρας η αναγνώριση της γενοκτονίας είναι μία πραγματικότητα που όχι μόνο δεν μπορεί να αποφύγει, αλλά πρέπει επίσης να αποδεχθεί στην τελική, γιατί θέλει να διατηρήσει τις σχέσεις της λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Μάλιστα για αυτόν τον λόγο, όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την γενοκτονία που έπραξε εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων, κάνουν μεγάλο λάθος, διότι το αξιακό σύστημα των τουρκικών αρχών είναι τόσο χαμηλό που το υπερκαλύπτει το οικονομικό συμφέρον εδώ και αιώνες.