Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εορτασμός για το γενέθλιο του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη Βαζελώνος

Πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εορτασμός για το γενέθλιο του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη Βαζελώνος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός για το γενέθλιο του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου με την υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου και τον Αρχιερατικό Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην συνέχεια τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του  Αγίου Σωφρονίου Επισκόπου Αχταλείας Ιβηρίας.

Στην συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πρόεδρου του Σωματείου, Καζαντσίδη Χαράλαμπου, και η παρουσίαση χορών, από το παιδικό τμήμα του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου.

Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του γενέθλιου Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη με την "Παράκληση" του Τιμίου Προδρόμου.

Στις Θείες Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος με τη συμμετοχή πλήθος Ιερέων, ενώ στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παρέστησαν εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, τις εκδηλώσεις τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Ελλησπόντου - Υψηλάντη κ. Πουτακίδης Αριστοτέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Τασοπούλου Ελένη και Ιωαννίδης Ιωάννης, ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι των ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  Τοπικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου ευχαριστεί, τους αγαπητούς  προσκυνητές και τους επίσημους προσκεκλημένους που τίμησαν, με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα ευχαριστεί:

- Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλο, που κάθε χρόνο μας τιμά με την παρουσία του και είναι συμπαραστάτης μας  στις προσπάθειες για την ανασύσταση - ανιστόρηση της Ιεράς Μονής. 
- Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης - Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, για την αποστολή των λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου Επισκόπου Αχταλείας. Ο Άγιος Σωφρόνιος, ήταν Μοναχός στην Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του, έγινε το 1824 στην Ιερά Μονή Βαζελώνος.
- Τον πρόεδρο του αδελφού Σωματείου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, για την ανελλιπή παρουσία του όλα τα χρόνια.
- Την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης, τον Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου και το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, που όποτε χρειάζεται είναι κοντά μας και τις εταιρίες «ΑΛΦΑ» προϊόντα ζύμης – παγωτών του κ. Κουκουτάρη., νερό ΣΕΛΙ του κ. Μεντεκίδη, «Φούρνος του παππού» του κ. Ορτουλίδη, καθώς και όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο, στην πραγματοποίηση και του φετινού εορτασμού.