Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος» διοργανώνει και φέτος το 8ο Ευξείνιο Σύναγμα

Η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος» διοργανώνει και φέτος το 8ο Ευξείνιο Σύναγμα
Η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος» διοργανώνει και φέτος το 8ο Ευξείνιο Σύναγμα

Η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος», διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το Ευξείνιο Σύναγμα, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το Σάββατο, τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας, του Συλλόγου Ποντίων Προσοτσάνης, του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου Δράμας, και της Ένωσης Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος», θα παρουσιάσουν χορούς.

Ακολούθως, την επόμενη ημέρα Κυριακή, τα ενήλικα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου Δράμας, του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», του Χορευτικού Συγκροτήματος «Massis» από το Αρμένικο Πολιτιστικό Σωματείο «Hamazkayin», και της Ένωσης Χορευτών Δράμας, θα παρουσιάσουν χορούς.

Οι στόχοι των διοργανωτών μέσα από το Ευξείνιο Σύναγμα, είναι η προβολή της ιστορίας του πολιτισμού και των παραδόσεων στο πέρασμα των αιώνων και η δημιουργία φιλικών δεσμών μεταξύ των Ποντίων. Η  ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των απανταχού Ποντίων, και ιδιαίτερα των έως σήμερα διγενών των αλησμόνητων πατρίδων των παρευξείνιων περιοχών και της Ελληνικής διασποράς με τους Ευρωπαίους πολίτες.

Παράλληλα, η ενθάρρυνση, η ενίσχυση και η υλοποίηση δράσεων, υπέρ της ανάδειξης στοιχείων που αφορούν στη νεολαία και τον πολιτισμό, η ανάπτυξη στοιχείων και δράσεων που αφορούν την ενίσχυση του εθελοντισμού, καθώς και η ενίσχυση δεσμών φιλίας και συνεργασίας, με φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού για την ανάδειξη τοπικών και ειδικών στοιχείων.

Στις εφτά προηγούμενες διοργανώσεις, τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από σαράντα σύλλογοι και φορείς όχι μόνο του εσωτερικού, αλλά και από άλλες χώρες όπως Σερβία, Πολωνία, Γερμανία, Βουλγαρία και φέτος χορευτικό από Αρμένιους που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, στο πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των συλλόγων, και η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος», παραβρέθηκε σε ανάλογες εκδηλώσεις στην Πολωνία, την Εσθονία, την Τσεχία και την Γερμανία.

Πηγή: Πρωϊνός Τύπος