Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο Σύλλογος "Ευστάθιος Χωραφάς" Πατρίδας παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Σύλλογος "Ευστάθιος Χωραφάς" Πατρίδας παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο Σύλλογος "Ευστάθιος Χωραφάς" Πατρίδας παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των εξαήμερων πολυαναμενόμενων εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», παρουσίασαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Καγκελίδης και το μέλος του ΔΣ Θεόδωρος Δαμιανίδης. Οι φετινές εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, έχουν θρησκευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς διοργανώνονται στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής και περιλαμβάνουν μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα της Ποντιακής και Κρητικής μουσικής αλλά και άλλων παραδόσεων, άφθονα ψητά και ποτό και γλέντι μέχρι το πρωί.

«Η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων οφείλεται σ' ένα μεγάλο κομμάτι στον κόσμο, τους εθελοντές χωριανούς και μη, που εξυπηρετούν ακούραστα τον κόσμο, τους κατοίκους που κάθε χρόνο δείχνουν αμέριστη κανατόνηση και υπομονή με την ηχορύπανση, τον κόσμο από όλο το νομό και τους όμορους νομούς που τις επισκέπτονται κάθε χρόνο αλλά και τους υπόλοιπους συλλόγους της Ημαθίας, με τους οποίους δεν ανταγωνιζόμαστε αλλά συναγωνιζόμαστε», ανέφερε αρχικά ο κ. Καγκελίδης.

Στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα όπως η Γλυκερία, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης σε τριπλή εμφάνιση, ο Νίκος Ζωιδάκης που τιμά κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις, μεγάλοι εκπρόσωποι της ποντιακής μουσικής αλλά και ανερχόμενα ταλέντα της περιοχής μας που θα ανοίγουν κάθε βράδυ το πρόγραμμα.

Φέτος, πρεμιέρα κάνει η Γλυκερία με τη 13μελή ορχήστρα της και με μια καινοτομία για τις εκδηλώσεις της Πατρίδας. Τη βραδιά αυτή η εκδήλωση θα έχει μικτό σύστημα, καθώς πέρα από τα τραπέζια για φαγητό, θα υπάρχουν καρέκλες σε διάταξη συναυλίας μπροστά στη σκηνή. Μάλιστα, θα γίνουν προσπάθειες να μειώσουν την κάπνα από τις ψησταριές, έτσι ώστε να μην είναι τόσο έντονη στον κόσμο. «Η επιλογή της Γλυκερίας έγινε γιατί δε είχαμε κάτι βαρύ λαϊκό στους στόχους μας. Είναι μια ερμηνεύτρια που εκπροσωπεί το λαϊκό, το δημοτικό, το μικρασιάτικο, το νησιώτικο, μουσική για όλα τα γούστα», ανέφερε ο πρόεδρος, που επεσήμανε μάλιστα πως η Γλυκερία έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, δεδομένου ότι έχει μαζί της 13 άτομα και δεκάδες μουσικά όργανα.

Ο Σύλλογος "Ευστάθιος Χωραφάς" Πατρίδας παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης θα εμφανιστεί τρεις φορές καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, με διαφορετικό ρεπερτόριο κάθε φορά, ανάλογα με τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζεται. Μάλιστα, στην εμφάνισή του με τον Νίκο Ζωιδάκη θα υπάρχει η καινοτομία του παντρέματος της κρητικής με την ποντιακή μουσική, με τον Πόντιο να παίζει κρητικά και το αντίστροφο.

Παρχαρίδης, Σοφιανίδης και Κουρτίδης, θα χορεύουν και οι ίδιοι επάνω στη σκηνή, ενώ εκείνη τη βραδιά αναμένεται και πολύς κόσμος από την Κοζάνη.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου της Πατρίδας, ενώ ταυτόχρονα στη σκηνή θα εμφανιστούν οι χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και των Κρητικών Ημαθίας, που θα μπλέξουν τους χορούς τους με δυο λύρες.

Σχετικά με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις:

Στις 21/7 στις 19:00 θα φτάσουν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, όπου και θα παραμείνουν έως τις 27/7. Η εκκλησία θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά, από τις 07:30 έως τις 23:30.

Στις 25/7 θα γίνει ο Μέγας Εσπερινός και στις 26/7, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, η Θεία Λειτουργία.

Σχετικά με τις τιμές:
Η συναυλία της Γλυκερίας θα έχει είσοδο 8€, χωρίς κρεατικά.
Οι υπόλοιπες βραδιές θα έχουν είσοδο 5€ με 2 κρεατικά.
Τα παιδιά έως 16 ετών θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Ο πρόεδρος θέλησε να επισημάνει την ποιότητα των κρεατικών, που κάθε χρόνο παραμένει σταθερά υψηλή, καθώς ψήνονται εκείνη τη στιγμή, δικαιολογώντας έτσι την ουρά που δημιουργείται μπροστά από τους πάγκους με το φαγητό. Γιατί ως γνωστόν, το καλό πράγμα αργεί και αξίζει την υπομονή!

Δείτε το πρόγραμμα:
Πέμπτη 21 Ιουλίου / Μικρασιάτικη και Λαϊκή βραδιά
Γλυκερία (θα την συνοδεύει η 13μελή ορχήστρα της)

Παρασκευή 22 Ιουλίου / Ποντιακή βραδιά
Ματθαίος Τσαχουρίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Κώστας Θεοδοσιάδης (Λύρα, Τραγούδι)

Σάββατο 23 Ιουλίου / Ποντιακή βραδιά
Γιώργος Σιδηρόπουλος (Τραγούδι)
Στέλιος Χαλκίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Ανέστης Μωΰσης (Λύρα, Τραγούδι)

Κυριακή 24 Ιουλίου / Ποντιακή βραδιά
Πέλλα & Στάθης Νικολαϊδη (Τραγούδι)
Ματθαίος Τσαχουρίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Μπαμπης Κεμανετζίδης (Κλαρίνο)

Δευτέρα 25 Ιουλίου / Ποντιακή βραδιά
Αλέξης Παρχαρίδης (Τραγούδι)
Γιώργος Σοφιανίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Γιάννης Κουρτίδης (Λύρα, Τραγούδι)

Τρίτη 26 Ιουλίου / Κρητικο-Ποντιακή Βραδιά
Ζωιδάκης Νίκος (Λύρα, Τραγούδι)
Ματθαίος Ταχουρίδης (Λύρα, Τραγούδι)
Χορηγός: Αφοί Μεϊμαρίδη

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα συμμετέχουν και νέοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Πολιτιστικού Συλλόγου.