Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η Μαύρη Θάλασσα ενώνει... Έλληνες και Τούρκους

Η Μαύρη Θάλασσα ενώνει... Έλληνες και Τούρκους
Η Μαύρη Θάλασσα ενώνει... Έλληνες και Τούρκους

Την Ποντιακή φιλοξενία χάρισε η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας στο χορευτικό τμήμα του Δήμου Σαμψούντας που επισκέφθηκε το σύλλογο την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016.

Το Δ.Σ. και μέλη και του χορευτικού του συλλόγου χόρεψαν και παρέθεσαν γεύμα στα μέλη του χορευτικού από τη Σαμψούντα το οποίο βρέθηκε στην πόλη της Καβάλας για να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ "Cosmopolis" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 στις 9:00 μ.μ. στην Πλατεία Μ. Αλή.

Στη βραδιά αυτή, προς τιμήν του μελών - χορευτών από τη Σαμψούντα, χαιρετισμό - καλωσόρισμα απηύθυναν η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, η Πρόεδρος της Δημωφέλειας κα Αναστασία Ιωσηφίδου και εκ μέρους της Λέσχης ο Αντιπρόεδρος κος Τσουλφίδης Μιχαήλ, ο οποίος έδωσε στον αρχηγό της αποστολής αναμνηστικό του συλλόγου.

Ακολούθησε Ποντιακή παραδοσιακή βραδιά.

Η Μαύρη Θάλασσα ενώνει... Έλληνες και Τούρκους

Η Δημοτική Σχολή Χορού Δήμου Σαμψούντας ιδρύθηκε το έτος 1980, με στόχο τη γνωριμία διάφορων πολιτισμών στην Ανατολή και την προβολή της τουρκικής κουλτούρας και παραδοσιακής ιστορίας της σε άλλους πολιτισμούς.

Αυτή τη στιγμή αποτελείται από περίπου 200 μέλη διαφόρων ηλικιών και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς, κερδίζοντας πολλές φορές το 1ο βραβείο σε διεθνείς εκδηλώσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Τουρκία. Στο Cosmopolis συμμετέχει με 22 χορευτές και 2 μουσικούς.