Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Αποστολίδης VS Αποστολίδης! (Νο3)

Αποστολίδης VS Αποστολίδης! Νο3
Αποστολίδης VS Αποστολίδης! Νο3

Κύριε Χαράλαμπε Αποστολίδη, πρόεδρε του ΠΑΣΠΕ, απαντώντας στα άρθρα μου στο e-Pontos, λες ότι συκοφαντώ τον Ιβάν Σαββίδη, τον Γιώργο Τανιμανίδη, το Μητροπολίτη Βέροιας και εσένα.

Δεν θα άξιζε να σου απαντήσω αλλά επειδή είμαι πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, πρέπει να σε διαψεύσω με στοιχεία για να μη μένει η εντύπωση ότι η Λέσχη έχει πρόεδρο έναν κοινό συκοφάντη.

Λοιπόν, η αλήθεια έχει ως εξής:

Με τον κ. Ιβάν Σαββίδη έχουμε άριστη συνεργασία. Φυσικά δεν υπάρχει κανένα συκοφαντικό κείμενό μου εναντίον του αλλά αντιθέτως προβάλω ευφήμως με κάθε ευκαιρία την ευγενική και πατριωτική προσφορά του για τη χρηματοδότηση της ψηφιοποίησης και συντήρησης του Πολιτικού Αρχείου του Πόντου των ετών 1916-1924, που διατηρεί η Λέσχη. Επί τη ευκαιρία αναγγέλλω ότι οι συμβάσεις χορηγίας μεταξύ της Λέσχης και εταιριών του Ομίλου του κ. Σαββίδη εγκρίθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο Πολιτισμού και το έργο θα συντελεστεί το πολύ σε 10 μήνες, οπότε το Αρχείο θα είναι ασφαλές και προσβάσιμο ψηφιακά από τους μελετητές και κάθε ενδιαφερόμενο. Και μάλιστα πολύ προ της χορηγίας ανακηρύξαμε το κ. Σαββίδη επίτιμο μέλος του Σωματείου μας για τη μεγάλη προσφορά του προς τους συμπατριώτες μας από την πρώην ΕΣΣΔ και για το ότι συντέλεσε αποφασιστικά το 2010 στα νέα θυρανοίξεια της Παναγίας Σουμελά στην ιστορική Πατρίδα.

Βέβαια, επειδή δεν κολακεύω κανένα ούτε και τον κ. Σαββίδη, που αποστρέφεται τις κολακείες (έλεγαν οι αρχαίοι μας, ότι Κρείττον εις κόρακας η εις κόλακας εμπεσείν, καλύτερα να πέσεις σε κόρακες παρά σε κόλακες) εξέφρασα πράγματι σε άρθρα μου ειλικρινή ανησυχία για την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, που στηρίζει ο κ. Ιβάν Σαββίδης, μόνο ως προς την επείγουσα ανάγκη να τακτοποιήσει πλήρως τα θεσμικά της, διότι τέτοιου μεγέθους και τέτοιας ελπιδοφόρας ορμής οργάνωση, αν δεν έχει νομική υποστατική πληρότητα διατρέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε "παράλληλη δομή", σε παραοργάνωση, εξ ορισμού βλαπτική, πράγμα βέβαια που κανείς δεν επιθυμεί.

Στον κ. Γιώργο Τανιμανίδη ασκώ απλά κριτική για το καθεστώς οικογενειοκρατίας του στην Παναγία Σουμελά, κοντά 60 χρόνια, και χαρακτηρίζω το καταστατικό του Σωματείου ως φασιστικό, αφού οι διατάξεις του αποκλείουν στην πράξη την εγγραφή κάθε υποψήφιου μέλους μη αρεστού στην οικογενειοκρατία. Δηλαδή εκφέρω κρίση δια χαρακτηρισμού, δεν παρουσιάζω κανένα γεγονός ψευδές ως αληθινό. Λοιπόν, που την είδες την συκοφαντία?

Για τον Μητροπολίτη Βεροίας έγραψα ότι είναι στυλοβάτης της οικογενειοκρατίας στο Προσκύνημα Παναγία Σουμελά, αφού αυτός εισηγήθηκε τον νέο Κανονισμό Διοίκησης. Και αυτό δεν είναι βέβαια ψέμα, αφού αναφέρεται στον ίδιο τον Κανονισμό αρ. 262/2014 της Ιεραρχίας (η πρόταση του Μητροπολίτη Βεροίας έχει αρ. πρ . 604/3-09-2014). Λοιπόν, που την βλέπεις τη συκοφαντία?

Ούτε και εσένα συκοφαντώ γράφοντας ότι είσαι ο συντάκτης του φασιστικού καταστατικού του Σωματείου Παναγία Σουμελά, έχοντας υπόψιν ότι κατά την τροποποίησή του, το 2005, εσύ, δικηγόρος, ήσουν Γενικός Γραμματέας του Σωματείου και υπογράφεις την τροποποίηση με ημερομηνία 06-03-2005. Άλλωστε, αρνούμενος ότι είσαι ο συντάκτης του, λες ωστόσο ότι αν πράγματι ήσουν συντάκτης αυτού του καταστατικού θα ήσουν περήφανος. Λοιπόν, σε τι προσβάλλεται η τιμή σου και, άρα, που βλέπεις συκοφαντία? Πάντως, τώρα που είσαι ένας από τους παγκόσμιους Προέδρους των Ποντίων, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού, ΠΑΣΠΕ, φρόντισε να κάνεις και εμάς περήφανους περνώντας στα καταστατικά μας, όλων παγκοσμίως των ποντιακών σωματείων, τις διατάξεις του καταστατικού του Σωματείου Παναγιά Σουμελά, δηλαδή η αίτηση του υποψηφίου μέλους να συνυπογράφεται από δύο τουλάχιστον μέλη του ΔΣ και να υπομένει ο υποψήφιος τριετή δοκιμασία ώσπου, αν ευδοκήσει η εκάστοτε διοίκηση, να γίνει τακτικό μέλος, οπότε επιτέλους αποκτά δικαίωμα ψήφου και εκλέγειν – εκλέγεσθαι. Με τέτοιες διατάξεις το κάθε διοικητικό συμβούλιο ξεπέφτει σε απλή παρέα ή το χειρότερο, γίνεται οικογενειακή υπόθεση. Έτσι καταστρέφεται το βασικό ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, προς δόξα του φασισμού.

Με απειλείς με δικαστήρια. Σιγά με τρόμαξες! Κοίτα όμως μη φας εσύ κατακέφαλα τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης διότι με παρουσιάζεις ψευδέστατα ως συκοφάντη και με προσβάλλεις βαρύτατα χαρακτηρίζοντας με ως άνθρωπο ανασφαλή και "εν γένει", δηλαδή από όλους, απομονωμένο!!! Σου θυμίζω δε, ότι εγώ ούτε στα δικαστήρια σε έστειλα ούτε παράνοια σου καταλόγισα και απλώς είπα, άσ' τον τον ανόητο, όταν στο 6ο Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο άρχισες την ομιλία σου με έπαινο προς εμένα και την τελείωσες λέγοντας ότι εκτιμάς όλους τους αντιπάλους σου εκτός από … εμένα!

Γράφεις στο τέλος της επιστολής σου στο e-Pontos ότι συκοφαντώντας όποιον πιάνω στο στόμα μου δεν λύνω την προσωπική μου ανασφάλεια και ότι "αυτό εξηγεί τους λόγους και τις αιτίες της εν γένει απομόνωσης του". Βέβαια με αυτό που λες δείχνεις πόσο απερίσκεπτος είσαι διότι με εμφανίζεις ως άτομο ανασφαλές και σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού, και αυτό είναι βαρύτατο. Αλλά μην ανησυχείς. Και σιγουρότατος για τον εαυτό μου αισθάνομαι και πλήρη κοινωνική αποδοχή έχω. Άλλωστε κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει σε εμένα προσωπικά αλλά τι συμβαίνει στη Εύξεινο Λέσχη, της οποίας είμαι Πρόεδρος. Λοιπόν, τα μέλη της ξέρουν ότι μου ανέθεσαν την προεδρία σε συνθήκες πρωτοφανούς δυσπραγίας της λόγω της κρίσης και σε δύο χρόνια κατέκτησε, με τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και τη συμπαράσταση των μελών, ζηλευτή οικονομική και γενική σταθερότητα, συνεχίζει δε το λαμπρό έργο της και κορυφώνοντας το κύρος της τιμήθηκε, η Λέσχη, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που παρέστη στην εκδήλωση παρουσίασης του Πολιτικού Αρχείου του Πόντου  στις 18-03-2016.

Γράφεις επίσης στο τέλος της επιστολής σου ειρωνικά: "Αυτά κ. Ιωάννη. Καλημέρα σας και σας αγαπάμε".

Άσε τα σαχλά σου κ. Χαράλαμπε Αποστολίδη. Σοβαρέψου. Και τις μαγκιές σου αλλού, εκεί που περνάνε, όχι σε εμένα.

Γιάννης Αποστολίδης,

π. Δικηγόρος,
Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης


Σχετικά θέματα

- Απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΠΕ Χ. Αποστολίδη στον πρόεδρο της Ε.Λ.Θ. Γιάννη Αποστολίδη