Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Τελετή αποφοίτησης για τα τμήματα των Αργοναυτών - Κομνηνών

Τελετή αποφοίτησης για τα τμήματα των Αργοναυτών - Κομνηνών
Τελετή αποφοίτησης για τα τμήματα των Αργοναυτών - Κομνηνών

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Ο Σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας «Αργοναύται – Κομνηνοί» διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Άγγελος Δεληγιώργης» εκδήλωση για την τελετή αποφοίτησης του τμήματος εκμάθησης ποντιακών χωρών 2014 – 2016 με τίτλο «Η Χαράν». Το μουσικό και χορευτικό θεατρικό αναβίωσε τα έθιμα του ποντιακού γάμου, ενώ ακολούθησε γλέντι με τη συμμετοχή των χορευτικών ομάδων και του κόσμου.

Η διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr κάλυψε την εκδήλωση του συλλόγου, ενώ στην κάμερά της μίλησε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, συγγραφέας και μέλος της θεατρικής ομάδας Θεόφιλος Καστανίδης. Τόνισε πως πρόκειται για την πιο χαρούμενη εκδήλωση όλης της χρονιάς, καθώς συμμετέχουν μεγάλοι και μικροί, μέλη αλλά και απλοί φίλοι του συλλόγου, ενώ κάθε φορά που διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση πάντα κινείται γύρω από κάποια θεματική ενότητα που τους επιτρέπει να παρουσιάσουν ήθη και έθιμα του Πόντου. 

Ο Κωνσταντίνος Παυλίδης, ένας από τους δύο χοροδιδάσκαλους του συλλόγου, εξήγησε πως όσοι ολοκληρώνουν το πρόγραμμα εκμάθησης των δύο ετών διοργανώνουν και παρουσιάζουν κάθε χρόνο έθιμα συνδυασμένα με χορό, προσπαθώντας να βοηθήσουν στη διατήρηση αλλά και υπενθύμισή τους, καθώς κάποια από αυτά τείνουν πλέον να εξαφανιστούν. Εξήγησε πως ο σύλλογος διαθέτει χορευτικά τμήματα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους, αλλά και πως υπάρχει τμήμα και για αυτούς που έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα εκμάθησης, αλλά θέλουν να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να χορεύουν καθώς απώτερος σκοπός του συλλόγου είναι η διάσωση των ηθών και εθίμων.



Πηγή: NSTV