Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «10ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού» (Φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «10ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού» (Φωτο)
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «10ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού» (Φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 12 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Κονταξοπούλειου Δημοτικού Γυμναστηρίου Ωραιοκάστρου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων με την επωνυμία «10ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού».

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου η θεατρική ομάδα της Ε.Π.Ω.Φ. παρουσίασε την ηθογραφική κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη «Μαυροκόρ΄τ΄ς», σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου παρουσιάστηκαν οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, της Εστίας Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας, του Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου καθώς και τα τμήματα ποντιακών (παιδικό και ενηλίκων) και δημοτικών χορών της Ε.Π.Ω.Φ. Ακολούθησε ποντιακό και παραδοσιακό γλέντι.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου συναντήθηκαν οι χορωδίες του Μ.Γ.Σ.Σ. «Θερμαϊκός», του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης», η Μικτή Χορωδία Δήμου Βέροιας και η χορωδία της Ε.Π.Ω.Φ. με Ποντιακό και Δημοτικό Ελληνικό Ρεπερτόριο.

Στις καθιερωμένες εκδηλώσεις της Ε.Π.Ω.Φ., σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου, προστέθηκε  η παρουσίαση του βιβλίου- cd «Όλια τα «αχ» τ΄εμέτερα εγένταν τραγωδίας» του μουσικοσυνθέτη Μάκη Σεβίλογλου.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων το Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων απέδωσε τιμητική πλακέτα στο Μιχάλη Καλιοντζίδη για την προσφορά του στη διατήρηση της ποντιακής μουσικής παράδοσης και στο Γιώργο Τσαραμπουλίδη, ως το γηραιότερο πρόσφυγα κάτοικο Ωραιοκάστρου.