Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ο Πόντος συνάντησε την Κρήτη στην Πατρίδα που «βούλιαξε» από κόσμο (Φωτο)

Ο Πόντος συνάντησε την Κρήτη στην Πατρίδα που «βούλιαξε» από κόσμο (Φωτο)
Ο Πόντος συνάντησε την Κρήτη στην Πατρίδα που «βούλιαξε» από κόσμο (Φωτο)

Το αποκορύφωμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν το βράδυ της Τρίτης στην Πατρίδα, καθώς περισσότεροι από τρεις χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν το παρόν τους. Ο Νίκος Ζωϊδάκης και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης χάρισαν μια εξαιρετική βραδιά με κρητικά και ποντιακά τραγούδια, στην τελευταία μέρα των 6ήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς» Πατρίδας.

Ο καλλιτέχνης από την Κρήτη μετατράπηκε σε Νίκος …Ζωίδης και ο «δικός» μας σπουδαίος λυράρης σε …Μαθιός Τσαχουριδάκης. Και οι  δύο, λοιπόν, με τις λύρες τους και τις εξαιρετικές φωνές τους πρόσφεραν άφθονο κέφι και παρέσυραν τον κόσμο σε ένα ξέφρενο γλέντι με χορό.

Την διασκέδαση άνοιξαν με τις παραστάσεις τους τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας και της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και για την συμμετοχή τους αυτή ο Πρόεδρος του «Ευστάθιος Χωραφάς» απένειμε σε εκπροσώπους τους από μία εικόνα της Αγίας Παρασκευής.


Επίσης η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας, τίμησε στους εθελοντές του Συλλόγου Δοτών Μυελού των Οστών Χαρίεσσας, όπως επίσης και τις γυναίκες εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού Βέροιας για την καθημερινή παρουσία στις εκδηλώσεις. Τέλος τιμήθηκε και ο παλιός πρωταθλητής του Καράτε Χαράλαμπος Ωραιόπουλος που κατάγεται από την Πατρίδα.

«Μαθιό μου πώς να μην πάθω ζάλη. Στην Πατρίδα Πόντιοι κι κρητικοί χορεύουν πεντοζάλη (και κότσαρι)» ήταν η μαντινάδα του Νίκου Ζωϊδάκη, απευθυνόμενος στον Ματθαίο Τσαχουρίδη.

Πηγή: 24 Ώρες News