Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Η Ποντιακή παράσταση "Το ''Στραβόξυλον'' στο Φεστιβάλ Αμφίπολης Σερρών



Η Εύξεινος Λέσχη Παγγαίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Αμφίπολης, και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και το Ράδιο Ακρίτες 102,3, έχουν την χαρά  να σας προσκαλέσουν στη θεατρική παράσταση που παρουσιάζει το Θεατρικό Τμήμα του συλλόγου, με τίτλο: «Το Στραβόξυλον» του Δημήτρη Ψαθά σε διασκευή-απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο του Κώστα Καλλίδη, και σκηνοθεσία του σκηνοθέτη-ηθοποιού Γιάννη Γεωργιάδη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στις 9:30 μ.μ., στο χώρο του θεάτρου της Αμφίπολης. Είσοδος 5 ευρώ.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Η ξεκαρδιστική κωμωδία «Το Στραβόξυλον» στην ποντιακή διάλεκτο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1997 από τo Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

Υπόθεση του έργου: Ένας εριστικός και ιδιότροπος οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης εργοστασίου υποδημάτων, ζει μαζί με τη γυναίκα του και την ανιψιά του, την Καίτη. Όλοι τον θεωρούν στραβόξυλο, ιδίως η ανιψιά του, η οποία έχει δεσμό με τον συνεταίρο του καθώς και με έναν πελάτη της υποδηματοποιίας.