Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Με επιτυχία και φέτος το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καλλιθέα Βέροιας

Με επιτυχία και φέτος το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καλλιθέα Βέροιας
Με επιτυχία και φέτος το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καλλιθέα Βέροιας

Με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και πλήθους κόσμου από την Βέροια και την Ημαθία, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο διοργάνωσε ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος (Μ.Α.Σ.) «Η Καλλιθέα» στις 25-26 Ιουλίου 2016, επ’ ευκαιρία της πανηγύρεως της Αγίας μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου, προστάτιδος του συνοικισμού και του ομώνυμου Συλλόγου της Βεροίας.

Για μία ακόμη φορά, ο Σύλλογος της Καλλιθέας έδωσε δυναμικό παρών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλεως, και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, που γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής.

Το φεστιβάλ, που αποτελεί θεσμό για την Βέροια εδώ και 37χρόνια, χάρη στην αγάπη, τον ενθουσιασμό και τον ζήλο ανθρώπων κάθε ηλικίας, διατηρεί ανόθευτες τις γνήσιες ελληνικές παραδόσεις. Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και φέτος, με την συμμετοχή 5 φιλοξενούμενων Συλλόγων με πάνω από 120 χορευτές και συνοδούς και τον Σύλλογο της Καλλιθέας, που απέδωσαν με χαρά και ζωντάνια παραδοσιακούς χορούς. Ιδιαίτερη η συμβολή του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Σπερχειάδος, που έκανε την έναρξη του φεστιβάλ, του Συλλόγου Νεολαίας Γοργοποτάμου "Η Ζωοδόχος Πηγή", του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατάδων Πέλλας "Φίλιππος", του Ποντιακού Συλλόγου Δάφνης Πέλλας, καθώς και του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Εργαστηρίου "Τερψιχόρη" από τις Καλυθιές της Ρόδου.

Επιπλέον, μερίδιο στην επιτυχία έχουν οι χορηγοί που στήριξαν, οι εθελοντές που νυχθημερόν εργάστηκαν απ' όλα τα πόστα, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου και φυσικά ο υπέροχος κόσμος που τιμάει κάθε χρόνο με την παρουσία του και δίνει ώθηση να συνεχιστεί ο θεσμός αυτός.