Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΣΕΠΕ: κ. Παρχαρίδη να ανακαλέσετε δημόσια την αναφορά σας για "Αμαρτωλή ΟΣΕΠΕ"

ΟΣΕΠΕ: κ. Παρχαρίδη να ανακαλέσετε δημόσια την αναφορά σας για "Αμαρτωλή ΟΣΕΠΕ"
ΟΣΕΠΕ: κ. Παρχαρίδη να ανακαλέσετε δημόσια την αναφορά σας για "Αμαρτωλή ΟΣΕΠΕ"

Την έντονη δυσαρέσκεια της εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) προς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, κ. Παρχαρίδη, για τις προσβλητικές δηλώσεις του για την ΟΣΕΠΕ, όπως αυτές εκφράστηκαν στο έκτακτο Συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 2016.

Η επιστολή, η οποία κοινοποiείται σε όλα τα μέλη της του ΔΣ της ΔΙΣΥΠΕ καθώς και τις Ομοσπονδίες - Μέλη της ΔΙΣΥΠΕ, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μας επικοινωνούμε μαζί σας, για να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια τον μελών μας, αλλά και σύσσωμου του Δ.Σ. της ΟΣΕΠΕ, για τις δημόσιες ακατανόητες αλλά και προσβλητικές αναφορές σας στην Ομοσπονδία μας.

Αλήθεια που βασίζεται η δημόσια αναφορά σας προς την ΟΣΕΠΕ ότι είναι "Αμαρτωλή Ομοσπονδία". Αρμόζει αυτό στο πρώτο άνδρα του φορέα στον οποίο είμαστε μέλη; Ελπίζουμε πως δεν ξεχάσατε την μεγάλη προσφορά της Ομοσπονδίας μας αυτά τα 35 χρόνια ύπαρξης της. Όλα τα Δ.Σ. της ΟΣΕΠΕ, αλλά και το τωρινό συμβούλιο της, σας τίμησε με το να σας καλεί επίσημα σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που διοργανώνει εδώ στο εξωτερικό, τι άλλαξε στην στάση μας και θεωρούμαστε αμαρτωλοί;

Το ότι έχουμε δική μας άποψη το πως θέλουμε τον παγκόσμιο ποντιακό χώρο είναι αμαρτία; Μήπως η δήλωση σας για την Ελλαδική Ομοσπονδία ότι είναι αυτοκρατορία σημαίνει για εσάς ότι είμαστε αποικία και δεν έχουμε δικαίωμα άποψης;;;;

Σας δηλώνουμε πως τιμούμε και σεβόμαστε όλα τα νόμιμα εκλεγμένα όργανα του ποντιακού ελληνισμού, χωρίς όμως να επιτρέπουμε κανέναν να μας απαξιώνει ως θεσμό αλλά και ως όργανο αυτού του θεσμού.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να ανακαλέσετε δημόσια την αναφορά σας για „αμαρτωλή ΟΣΕΠΕ“, μιας και δημόσια την κάνατε.

Σε άλλη περίπτωση σημαίνει για εμάς ότι εμμένετε στη θέση σας, και μας αναγκάζετε να αναθεωρήσουμε την στάση μας απέναντι σας ως Προέδρου της ΔΙΣΥΠΕ.

Έως τότε επιτρέψτε μου προσωπικά ως Πρόεδρος αυτής της Ομοσπονδίας να μην συμμετέχω στις θεσμικές διαδικασίες της ΔΙΣΥΠΕ, άλλωστε εάν εμμένετε στην άποψη σας δεν χρειάζεστε δίπλα σας έναν πρόεδρο μιας αμαρτωλής Ομοσπονδίας όπως λέτε.

Όσο για τις αναφορές σας αλλά και άλλων παρόντων στη συνάντηση στις 6 Αυγούστου ότι η ΟΣΕΠΕ δεν ενημερώνει τα μέλη της για τα δρώμενα στον παγκόσμιο χώρο, σας δηλώνουμε πως έχουμε αποστείλει στους συλλόγους μας σίγουρα περισσότερες επιστολές από οποιοδήποτε άλλη Ομοσπονδία, και ευχαρίστως να το αποδείξουμε.

Ελπίζουμε να αναθεωρήσετε την άποψη σας, ώστε και πάλι όλοι μαζί μέσα από τις διαφορετικές απόψεις, αλλά τον παραγωγικό διάλογο, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενότητα του ποντιακού χώρου

Καλή δύναμη.

Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Οσιπίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Πεχλιβανίδης