Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Περίσσεψαν ενθουσιασμός και συγκίνηση στην επετειακή εκδήλωση των «Ακριτών»

Περίσσεψαν ενθουσιασμός και συγκίνηση στην επετειακή εκδήλωση των «Ακριτών»
Περίσσεψαν ενθουσιασμός και συγκίνηση στην επετειακή εκδήλωση των «Ακριτών»

Μια ζεστή ατμόσφαιρα αναμνήσεων αγκάλιασε στις 25 Σεπτεμβρίου τους παρευρισκόμενους στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο, σε μια εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες».

Η βραδιά άνοιξε με μια εξαιρετικής αισθητικής ταινία μικρού μήκους με υλικό από το αρχείο του συλλόγου που επιμελήθηκε ο Σωκράτης Μουρατίδης, η οποία συγκίνησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, στον αύλειο χώρο στο Σπίτι του Πόντου. Μετά από μια σύντομη αναδρομή από τον νυν πρόεδρο στην πλούσια ιστορία του συλλόγου και στις δραστηριότητες των τμημάτων του στις τελευταίες πέντε δεκαετίες, ακολούθησε η βράβευση των ιδρυτικών μελών των Ακριτών και των εν ζωή τέως προέδρων του. Άξια μνείας η προσέλευση των μελών της πρώτης γενικής συνέλευσης των Ακριτών της 27-03-1966 που μετέβησαν στο Πολύκαστρο ακόμη και από την Αθήνα γι αυτήν την επέτειο της πεντηκονταετηρίδας και παράδειγμα προς μίμηση το ενδιαφέρον και η αγάπη που συνεχίζουν και τρέφουν για το σύλλογο.


Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, καλεσμένου των Ακριτών για την περίσταση και τη μουσική υποστήριξη των Χαράλαμπου Αντωνιάδη και Στάθη Εφραιμίδη, ενώ ένας μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα που επιμελήθηκαν τοπικοί αρτοποιοί και το τμήμα γυναικών του συλλόγου ήταν στη διάθεση των καλεσμένων.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, το Δήμο Παιονίας για την υποστήριξή του και όλους τους χορηγούς και τους συντελεστές της εκδήλωσης.