Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Λίγο πριν ο Πόντος... μπει για πρώτη φορά στο Κρεμλίνο στη Μόσχα! (Φωτο)

Λίγο πριν ο Πόντος... μπει για πρώτη φορά στο Κρεμλίνο στη Μόσχα!
Λίγο πριν ο Πόντος... μπει για πρώτη φορά στο Κρεμλίνο στη Μόσχα!

Λίγες ώρες απέμειναν πριν ο Ποντιακός Ελληνισμός αφήσει το δικό του στίγμα στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας, στη αίθουσα τελετών του Κρατικού Ανακτόρου στο Κρεμλίνο, εκεί όπου 30 και πλέον χορευτές από την Ελλάδα θα παρουσιάσουν το χορό Σέρρα, παρουσία 6 χιλιάδων και πλέον θεατών.

Εκεί όπου ο Ελληνισμός της Ρωσίας θα παρακολουθήσει μία μεγαλοπρεπή εκδήλωση, για να τιμήσει την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας. Εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη.

Το παρών στη μεγάλη αυτή εκδήλωση θα δώσει και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού

Ήδη η Ελληνική αποστολή βρίσκεται από την Κυριακή το απόγευμα στη Μόσχα με τις πρόβες και τις προετοιμασίες να συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς


Στην κεντρική σκηνή του κορυφαίου αυτού χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στη ρωσική πρωτεύουσα, θα ανεβούν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, τραγουδιστές και καλλιτέχνες, που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική πολυμορφία των δύο χωρών. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00, με την Ανδρική Χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας με το «Παλαιό ρωσικό άσμα» και την πολύ γνωστή Βυζαντινή Χορωδία «Θεσσαλονικείς Υμνώδοι» με τον μαέστρο Ιωάννη Λιάκο. 

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος το Ακαδημαϊκό Χορευτικό Συγκρότημα «Ιγκόρ Μοϊσέγεβ», με το πρώτο επαγγελματικό χορευτικό συγκρότημα, που ασχολείται με την καλλιτεχνική ερμηνεία και προώθηση του φολκλορικού χορού των λαών του κόσμου, καθώς και οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης με τους συντελεστές της μουσικής παράστασης "Ψυχή και Σώμα".

Θα συνεχίσουν, αστέρια  της ρωσικής και ελληνικής μουσικής: ο Σάκης Ρουβάς, η διάσημη τραγουδίστρια της Ρωσίας, Ταμάρα Γκβερντσιτέλι, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, καθώς και ο τραγουδιστής και ποιητής που συμμετείχε στο πρότζεκτ  «Star Factory» Στας Πιέχα.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος επίσης, οι συμπατριώτες μας από τη Μόσχα, ο πιανίστας Νίκος Σαββίδης και η τραγουδίστρια, Ξένια Γεωργιάδη.