Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Γλέντι υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

Γλέντι υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης
Γλέντι υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

Με ένα διαφορετικό παραδοσιακό γλέντι, υποδέχθηκαν οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης τους πρωτοετείς συναδέλφους τους που φέτος θα φοιτούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Αριστοτέλειο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης στη Σίνδο.

Οι χώροι των γραφείων του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης γέμισαν ασφυκτικά τόσο από παλιούς, όσο και από πρωτοετείς φοιτητές, στο γλέντι υποδοχής που είχαν δημιουργήσει γι’ αυτούς τα μέλη του συλλόγου, στάθηκαν όμως πολλοί μικροί, μιας και η προσέλευση των φοιτητών ήταν πολύ μεγάλη και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. 

Στην αρχή της εκδήλωση λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016, στα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Πετροπουλακιδών 3 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα μέλη του συλλόγου, ο Μιχάλης Κακούτης στη λύρα, ο Θωμάς Κυριακίδης στο νταούλι και στο τραγούδι ο Αλέξης Ακριτίδης, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα όπως μόνον η νεολαία ξέρει να φτιάχνει με παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και ο χορός άρχισε.

Φοιτητές και σπουδαστές από όλες τις σχολές των πανεπιστημίων μπήκαν στον χορό και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στη στη μουσική εναλλάσονταν και άλλα μέλη του συλλόγου, όπως ο Γιάννης Τσανασίδης στη λύρα και την Νατάσσα Τσακιρίδου στο τραγούδι.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης Γιώργος Χατζηκυριακίδης, μετά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, και την έναρξη των μαθημάτων, ήρθε ο καιρός να γίνει και το γλέντι υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, όπως έχουμε καθιερώσει εδώ και χρόνια.

Επόμενο μεγάλο μας ραντεβού με τη νεολαία και όχι μόνο, είναι ο χειμερινός χορός ο οποίος θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2016 στην κάτω φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου περιμένουμε τις νέες και τους νέους φοιτητές και σπουδαστές να γλεντήσουμε.

Στο γλέντι υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, συμμμετείχαν επίσης και φοιτητές από τους αντίστοιχους εθνικοτοπικούς συλλόγους των Κρητικών και Σαρακατσάνων, με τους οποίους οι Πόντιοι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, έχουν αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας.