Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Και τώρα που έκλεισαν οι κάλπες στην Π.Ο.Ε. - Μία μικρή αποτίμηση...

Και τώρα που έκλεισαν οι κάλπες στην Π.Ο.Ε. - Μία μικρή αποτίμηση...
Και τώρα που έκλεισαν οι κάλπες στην Π.Ο.Ε. - Μία μικρή αποτίμηση...

Και τώρα που έκλεισαν οι κάλπες και τελείωσαν οι εκλογές στην Παμποντιακή Ομοσπονδία και πέφτουν οι τόνοι, οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις (είναι λίγο παράδοξο να υπάρχουν αντιπαραθέσεις όταν οι στόχοι είναι ίδιοι), παρατηρώ ευτυχώς από όλους ένα κλίμα ομόνοιας και ομοψυχίας για κοινή συμπόρευση προς το δρόμο της ενότητας και της επίλυσης όλων των θεμάτων που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ξαφνικά όμως οι λέξεις ξαναβρίσκουν ένα άλλο νόημα και τη θέση τους δίνουν στη δεύτερη ή την "τρίτη όψη" ενός νομίσματος.

Τα σκοτεινά συμφέροντα έγιναν φωτεινά, η επαγγελματική διαδρομή του καθενός είναι καθ' όλα επιθυμητή για προσφορά μέσα στα όργανα διοίκησης, οι καλοί δεν θα αναμετρηθούν με τους κακούς, δεν θα διαλυθεί τελικά η Ομοσπονδία.

Τόνισα και την Κυριακή των εκλογών ότι το προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης, απέτυχε. Η πορεία για ένα θετικό πρόσημο είναι υπόθεση πολλών και όχι λίγων.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μέσα στην ΠΟΕ. Δε νομίζω ότι υπήρξαν και ποτέ. Υπήρξαν εγωισμοί και μικρότητες που απομάκρυναν άξια πρόσωπα, όχι μόνο μέσα από το ΔΣ αλλά γενικότερα από τους χώρους της Ομοσπονδίας. Το ζητούμενο είναι η σύνθεση δυνάμεων εντός και εκτός ΔΣ.

Απέφυγα συνειδητά να απαντήσω σε όλο αυτό τον ορυμαγδό "λάσπης" που γράφτηκε και ακούστηκε. Ακόμα και από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος μου. Αφενός για να μην πυροδοτήσω μεγαλύτερη ένταση και αφετέρου γιατί την επόμενη μέρα όλοι μαζί είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε (είτε εντός, είτε εκτός ΔΣ) στο ίδιο τραπέζι. Αυτό της πορείας προς τους στόχους.

Ειλικρινά εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μέσα στην Παμποντιακή Ομοσπονδία και σε τρία χρόνια από τώρα, ο απολογισμός να έχει μόνο θετικό πρόσημο.

ΥΓ 1. Παράλειψη μου να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και πολλοί από αυτούς με τίμησαν με την επιλογή τους, για το νέο Δ.Σ.

ΥΓ 2. Και όπως σωστά, παρατήρησε, ένας πρόεδρος, ενός εκ των μεγαλυτέρων Ποντιακών Σωματείων στην Ελλάδα, τόσο σε χρόνια παρουσίας όσο και σε προσφορά, εδώ (σ.σ. εννοώντας την παρουσία μας στον οργανωμένο Ποντιακό χώρο) ερχόμαστε και ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη των προγόνων μας και φεύγουμε. Δεν περιμένουμε να λιώσει το κερί...
    
Θεόφιλος Κωτσίδης