Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Γιατί δεν προβάλλεται διεθνώς η Γενοκτονία των Ποντίων;

Γιατί δεν προβάλλεται διεθνώς η Γενοκτονία των Ποντίων;
Γιατί δεν προβάλλεται διεθνώς η Γενοκτονία των Ποντίων;

Όλες τις πτυχές του ξεριζωμού και της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού ανέδειξαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Με τη συμβολή διακεκριμένων ομιλητών, νομικών και ιστορικών όπως ο Θεοδόσης Κυριακίδης, αναλύθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε η γενοκτονία αλλά και οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η έλλειψη δικαίωσης του αγώνα του ποντιακού ελληνισμού.

Ο διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας Θεοδόσης Κυριακίδης χαρτογράφησε μέσα από την εισήγηση του τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να προβληθεί σε εθνικό, αλλά κυρίως διεθνές, επίπεδο ο αγώνας του ποντιακού Ελληνισμού για την αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανών της ανατολής. Ο κ. Κυριακίδης στην ομιλία του έκανε λόγο για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η καρδιά του Ποντιακού ελληνισμού χτύπησε για δυο 24ωρα στην Κρήτη όπου βρέθηκαν περισσότεροι από 400 αντιπρόσωποι ποντιακών σωματείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ξεσήκωσαν το κέντρο του Ηρακλείου με ποντιακές λύρες και τις παραδοσιακές φορεσιές τους.