Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Βράβευση μαθητών σε διαγωνισμό με θέμα «Η Ιστορική διαδρομή των Ελλήνων του Πόντου και ο ξεριζωμός τους μετά την Γενοκτονία»

Βράβευση μαθητών σε διαγωνισμό με θέμα «Η Ιστορική διαδρομή των Ελλήνων του Πόντου και ο ξεριζωμός τους μετά την Γενοκτονία»
Βράβευση μαθητών σε διαγωνισμό με θέμα «Η Ιστορική διαδρομή των Ελλήνων του Πόντου και ο ξεριζωμός τους μετά την Γενοκτονία»

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ποντιακών Σωματείων της Μελβούρνης για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας, για έβδομη συνεχή χρονιά διοργάνωσε με την υποστήριξη των:

α. Γεν. Προξενείου της Ελλάδας στην Μελβούρνη
β. του Γραφείου του Συντονιστή Εκπαίδευσης
γ. της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης Βικτωρίας
δ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτωρίας και του
ε. Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης τον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Η Ιστορική διαδρομή των Ελλήνων του Πόντου και ο ξεριζωμός τους μετά την Γενοκτονία» στα ελληνικά σχολεία της Πολιτείας μας. 

Στα σχολεία είχε παραδοθεί σχετικό εγχειρίδιο (σε ηλεκτρονική μορφή ή σε έντυπη μορφή όπου ζητήθηκε) από όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες διδάχθηκαν τα απαραίτητα μαθήματα, για να τους γίνει γνωστή η ιστορία του Πόντου, αλλά και να γίνει ένα εργαλείο το οποίο θα τους δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Συντονιστικής Επιτροπής με το παραπάνω θέμα.

Πραγματικά για άλλη μια φορά τα παιδιά μας εξέπληξαν με την φοβερή φαντασία τους αλλά προπάντων με τα συναισθήματά τους τα οποία, άλλα τα έβαλαν σε ζωγραφιές και άλλα σε μορφή γραπτών ή ακόμα και ποιημάτων.

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ποντιακής Κοινότητας επί της οδού 345 Victoria St., στο Brunswick, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, από τα Ελληνικά σχολεία της πόλης μας, με σχεδόν τριακόσιες (300) συνολικά συμμετοχές.

Παρευρέθηκαν ως αντιπρόσωπος του Γενικού Προξενείου μας και της προξένου η υπεύθυνη του γραφείου Εκπαίδευσης κ. Καλλιόπη Κουρουκλή και από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας (Modern Greek Teachers Association of Victoria) η πρόεδρος κ. Μαρία Δικαίου, καθώς επίσης και πολλοί διευθυντές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που πήραν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό. 

Στον μαθητικό διαγωνισμό που αφορούσε την ιστορία του ελληνισμού στον Πόντο, πήραν μέρος δέκα από τα περίπου σαράντα (40) σχολεία της πόλης μας και πιστεύουμε ότι οφείλουμε να τα αναφέρουμε καθώς η προσπάθεια και των δασκάλων, αλλά ιδιαίτερα των παιδιών, αξίζουν αυτήν τουλάχιστον την επιβράβευση! 

Τα σχολεία που πήραν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό ήταν:

1. Εκπαιδευτήρια ΟΜΗΡΟΣ
2. Εκπαιδευτήρια ΖΗΝΩΝ (Zenon Education Centre)
3. Nestoras College
4. St John' s Orthodox College 
5. Άγιος Βασίλειος στο Brunswick
6. Victorian School of Languages
7. South Oakleigh College
8. Oakleigh Grammar
9. Alphington Grammar
10. Ariston
11. Σχολείο Αγίων Αναργύρων Oakleigh

Οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά που δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά παρ' όλα αυτά και μέρος πήραν στον διαγωνισμό και μερικά απέσπασαν πρώτα και δεύτερα βραβεία.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς μας για την αμέριστη υποστήριξη τους και οφείλουμε να τους δώσουμε τα εύσημα για την προσπάθεια που καταβάλλουν μαζί με τα παιδιά να διασώσουμε κάτι από τον πολιτισμό μας.

Επίσης να ευχαριστήσουμε το Γεν. Προξενείο της Ελλάδας στην Μελβούρνη και το Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης, την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης Βικτωρίας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτωρίας και τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Μελβούρνης για την υποστήριξή τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης για τις εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Συντονιστής

Πρόεδρος 
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

Γραμματέας
Νικόλαος Μακρίδης

Πηγή: NeosKosmos