Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός της Ενώσεως Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, «Αντάμωμαν 2016»

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός της Ενώσεως Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, «Αντάμωμαν 2016»
Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός της Ενώσεως Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, «Αντάμωμαν 2016»

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου έλαβε χώρα ο ετήσιος χορός της Ενώσεως Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, «Αντάμωμαν 2016». Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και το κέφι έμεινε αμείωτο, με πολύ χορό και τραγούδι, μέχρι τις πρωινές ώρες παρέα με τους καλλιτέχνες: Στάθη Νικολαΐδη, Γιάννη Κουρτίδη και Πόλιο Παπαγιαννίδη στο τραγούδι, Γιώργο Ατματσίδη και Κώστα Παπαδόπουλο στη λύρα, Χρήστο Μαυρίδη και Κώστα Αθανασίου στο νταούλι, Χριστόφορο Κοσμίδη στο αγγείο και Κώστα Φουλίδη στα πλήκτρα.

Περισσότερα από 700 άτομα, μέλη και φίλοι του συλλόγου παρευρέθηκαν στην καθιερωμένη αυτή γιορτή της «Ε.Πο.Ν.Α». Μεταξύ των παρευρισκομένων, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε. Αθηνά Σωτηριάδου και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Ιωάννης Κοσμίδης. Επίσης, πλήθος πολιτιστικών συλλόγων, ποντιακών και μη, μας τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Περιστερίου για την διάθεση του χώρου. Επίσης όσους στήριξαν έμπρακτα, ήτοι τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης, το κέντρο διασκέδασης «Ακρίτας Αχαρνών» και τους χορηγούς: Σύμβουλοι Ασφαλειών Σαββίδης - S.I. Group, FORKAL - Είδη Καθαρισμού, JimDia graphics και Workshop Visual Studio, οι οποίοι συνέβαλαν για άλλη μια φορά στα γραφιστικά καθώς και το λογιστικό γραφείο της Μαρίας Χατζηελευθερίου.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς, προβλήθηκε βίντεο, το οποίο ήταν μια σύντομη επισκόπηση των δράσεων του συλλόγου το 2016 που αφορούσαν: (α) την διεθνοποίηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, (β) την διατήρηση και ανάδειξη του ποντιακού πολιτισμού και (γ) το κοινωνικό έργο του συλλόγου.

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός της Ενώσεως Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, «Αντάμωμαν 2016»

Η λαχειοφόρος ανέδειξε έξι τυχερούς. Τα δύο (2) διήμερα για 2 άτομα στη λίμνη Πλαστήρα και στη Σύρο κέρδισαν οι λαχνοί 2751 και 0709 αντίστοιχα, το τραπέζι 6 ατόμων στην ψαροταβέρνα «Αντωνία» ο λαχνός 2458, το τραπέζι 4 ατόμων στο ρακάδικο «Κρίταμος» ο λαχνός 2421, τον σκληρό εξωτερικό σκληρό δίσκο με το ακυκλοφόρητο μουσικό αρχείο του συλλόγου 1 TB κέρδισε ο λαχνός 0258 και το Σετ δώρων «Ε.Πο.Ν.Α.» ο λαχνός 2206.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων που για πρώτη φορά συνδυάστηκε με την καθιερωμένη διάθεση από το σύλλογό μας του 10% των εσόδων του χορού σε φιλανθρωπικό σκοπό, ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους αγκάλιασαν την κίνηση και συνέβαλλαν στην συγκέντρωση περισσότερων από 50 «δεμάτων αγάπης» με τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία δόθηκαν ήδη από μέλη του συλλόγου στην ενορία της Αγίας Κυριακής Π. Φαλήρου, για την ενίσχυση απόρων οικογενειών. Το 10% των εσόδων του Ανταμώματος θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό.