Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Τα Ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν στη Νέα Υόρκη από τους "Κομνηνούς"

Τα Ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν στη Νέα Υόρκη από τους "Κομνηνούς"
Τα Ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν στη Νέα Υόρκη από τους "Κομνηνούς"

του Δημήτρη Τσάκα

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» της Νέας Υόρκης το απόγευμα της Πέμπτης επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» και έψαλε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι μελωδικές φωνές συνοδευόμενες από τον ήχο της λύρας του Δημήτρη Στεφανίδη συνέθεταν ένα μουσικό άκουσμα που προκαλούσε πνευματική ανάταση. Φυσικά ήταν και ένα ευχάριστο θέαμα εκτός από το άκουσμα γιατί ήταν όλοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές ποντιακές ενδυμασίες που είναι χαρακτηριστικές αυτού του ένδοξου και ιστορικού κομματιού της ελληνικής μας φυλής.

Το χορευτικό συνόδευε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μολοχίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την διεύθυνση και το προσωπικό του «Εθνικού Κήρυκα» για το ενδιαφέρον τους για τους ποντιακούς φορείς και για την στήριξη που παρέχουν στον αγώνα για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Παράλληλα δώρισε και το ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2017 και συνάμα την χριστουγεννιάτικη επιστολή που συνοδεύει το λεύκωμα και περιλαμβάνει τον απολογισμό της δράσης του Συλλόγου για το 2016 και τους στόχους για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το γενικό Προξενείο της Ελλάδα στη Νέα Υόρκης και επιχειρήσεις ομογενών μεταφέροντας το μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου ψάλλοντας τα κάλαντα.