Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Συγκίνηση στον αγιασμό της νέας στέγης των Ποντίων Πτολεμαΐδας

Συγκίνηση στον αγιασμό της νέας στέγης των Ποντίων Πτολεμαΐδας
Συγκίνηση στον αγιασμό της νέας στέγης των Ποντίων Πτολεμαΐδας

Χαρά, συγκίνηση και οι ευχές να μετατραπεί το «Κέντρο Διάσωσης – Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής» Πτολεμαΐδας, στο οποίο στεγάζεται εδώ και ένα μήνα πλέον η δραστηριότητα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας σε κυψέλη πολιτισμού και μεταλαμπάδευσης των ηθών και των εθίμων του Πόντου, κυριάρχησαν στον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας του Ποντιακού Συλλόγου στο νέο κτήριο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του συλλόγου.

Την χαρά της που ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας απέκτησε επιτέλους τη δική του στέγη εξέφρασε πρόεδρος του Ποντιακού συλλόγου, Σοφία Τουμανίδου, ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους όσους εργάστηκαν για την ανέγερση του περικαλλούς αυτού κτηρίου και δήλωσε ότι όλοι οι σύλλογοι της Πτολεμαΐδας είναι ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσουν σε αυτό τις εκδηλώσεις τους.


Δήλωσε ότι συνεχίζεται η λειτουργία πέντε παιδικών τμημάτων στο σύλλογο, δύο εφηβικών, τριών χορευτικών ενηλίκων, καθώς και το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λίρας με πάνω από 40 παιδιά. Ανακοίνωσε ότι στους στόχους του συλλόγου είναι να ξεκινήσει και τμήμα εκμάθησης νταουλιού και ότι ξεκίνησε πρόσφατα και η λειτουργία παιδικού θεατρικού εργαστηρίου.

Η κ. Τουμανίδου δήλωσε επίσης ότι η θεατρική ομάδα του συλλόγου έχει στα σκαριά μια νέα θεατρική παράσταση, μετά την επιτυχημένη ποντιακή παράσταση «Ο Βαρύτιμον γαμπρός» που ανέβασε πριν ένα χρόνο και σημείωσε μεγάλη επιτυχία όπου κι αν παρουσιάστηκε.

Παρότρυνση στα παιδιά να πλαισιώσουν τα τμήματα του συλλόγου για να γίνουν κοινωνοί της ποντιακής παράδοσης, των ηθών του Πόντου και της ποντιακής διαλέκτου απηύθυνε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού της Αγίας Σκέπης, ιερέας Θεόφιλος Φραγκουλίδης, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό.

Πηγή: e-Ptolemeos